Desmantellada una organització que introduïa grans quantitats d'haixix amb embarcacions

Les detencions s'han dut a terme en diverses províncies, entre aquestes Girona

La investigació es va iniciar en tenir coneixement de la presència d'una organització dedicada al transport de grans quantitats d'haixix. Les primeres intervencions realitzades van portar als agents fins a la demarcació de Girona. Allà van detenir tres persones a les quals se'ls van intervenir trenta quilograms d'haixix. Dies després, va ser detingut un altre membre del grup a Màlaga per tinença d'altres 150 quilograms de la mateixa droga, i una setmana més tard es va interceptar un altre enviament de 336 quilograms a Alacant, on a més es va detenir altres tres narcotraficants.

Aquests set detinguts s'encarregaven de la distribució terrestre de l'haixix. La major part de la droga decomissada tenia com a destinació final Catalunya, per ser distribuïda des d'aquí a altres països com França o Holanda.

Sorpresos al port amb 878 quilos d'haixix

Després de detenir els responsables de la distribució, els agents van continuar amb la investigació per identificar i detenir els encarregats de transportar l'haixix des del Marroc i d'emmagatzemar-lo a la seva arribada a la costa de l'estat espanyol. Els policies van esbrinar que una potent embarcació semirígida havia sortit des de la Línia de la Concepció amb la intenció de realitzar un transport de droga important.

Hores més tard van tornar al lloc de sortida, entrant al port a gran velocitat. Allà els estaven esperant altres membres de l'organització, amb un vehicle tot terreny amb un remolc instal·lat. Pretenien portar la llanxa fins a la nau on emmagatzemaven la mercaderia. Els tripulants i les persones que els esperaven al port, cinc en total, van ser detingudes.

Després de les detencions, els agents van revisar l'embarcació i van trobar 878 quilograms d'haixix amagats en un doble fons. Posteriorment, es va registrar la nau on pretenien amagar la droga i van comprovar que disposaven d'altres tres llanxes ràpides, que també van ser intervingudes.