Els francesos, principals compradors d'habitatges a la Costa Brava

En segon lloc s'hi troben els russos segons una enquesta elaborada per API de Girona

API de Girona assegura arran d'una enquesta a una trentena d'agents que l’origen del demandant pel que fa a la compra d'habitatges a la costa gironina és sobretot francès, i en segon lloc, rus. El comprador francès es decanta majoritàriament per la franja del nord (Llançà, Port de la Selva, Roses, Empuriabrava, Sant Pere Pescador, l’Escala, l’Estartit) i el rus tendeix més cap al sud (Pals, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Blanes). També hi ha demandes, en menor mesura, d’alguns alemanys, holandesos i belgues; i també de catalans i de la resta de l’Estat espanyol.

Gairebé la totalitat demanen “xollos”, “gangues”, i sobretot apartaments. Quan s’interessen per finques d’un valor més extraordinari són les que tenen un preu màxim d’1.000.000 euros, a les quals s’apliquen importants descomptes.

De les demandes realitzades, aproximadament la meitat s’acaben convertint en compres. Algunes dades destacades en aquest sentit són una immobiliària de Llançà que ha venut 30 apartaments en 10 dies; o una de Blanes que també ha efectuat importants vendes en poc temps.

La dada més rellevant és que pràcticament ningú necessita finançament. En tot cas, una part molt petita, però que s’acostuma a pagar en efectiu. En alguns casos, han demanat una petita hipoteca al seu país, però no demanen finançament aquí.