La Generalitat assumeix el 60% de les accions de Vallter 2000 per evitar-ne el tancament

FGC i el fins ara soci majoritari, que mantindria prop d'un 30% de les accions, es faran càrrec del deute que acumula l'estació ripollesa

La Generalitat de Catalunya acaba de signar un preacord amb la societat privada que gestiona l'estació d'esquí de Vallter 2000 per quedar-se amb un 60% de les accions i esdevenir-ne el soci majoritari. Així ho ha confirmat el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, qui ha assegurat que l'estació "continuarà sent una societat público-privada però Ferrocarrils de la Generalitat serà l'accionista majoritari". A més, FGC ha anunciat que farà una inversió de 0,5 MEUR per a la propera temporada d'esquí.

Vallter 2000 acumulava un deute important des de feia anys i, segons Casadesús, l'estació "només podia ser viable si s'alliberava de la càrrega financera que tenia". D'aquesta manera, el preacord preveu una "actuació de capitalització del deute" que "una part l'assumirà la Generalitat i l'altra el soci majoritari que hi havia fins ara", ha assegurat el delegat del Govern. Segons Casadesús, si no s'hagués capitalitzat el deute "la viabilitat futura de l'estació hagués estat impossible, ja que les inversions que s'han de fer en una estació d'esquí són molt important". La Generalitat, de moment, no ha volgut donar a conèixer el deute que té actualment l'estació d'esquí.

Casadesús ha destacat la importància que té l'estació de Vallter 2000 per la comarca del Ripollès, ja que ha afirmat que es tracta d'un "motor econòmic molt transversal que té incidència en molts àmbits com l'hostaleria o el comerç".

Amb aquest acord, FGC passarà a gestionar les tres estacions d'esquí del Ripollès: Vallter, Vall de Núria i la Molina. El delegat del Govern a Girona ha ressaltat que "la gestió dels tres centres alhora pot generar moltes economies d'escala que poden ser beneficioses". Casadesús ho ha exemplificat amb la compra d'energia que "una cosa és comprar energia per una estació i l'altra comprar-ne per a tres".