Els sindicats fan una crida als funcionaris gironins perquè es mobilitzin contra l'abaixada de sous

Preveuen una participació 'masiva' perquè els treballadors estan 'prou desenganyats'

El pròxim dimarts alguns vaguistes arribaran a la manifestació convocada a Girona en autobús. Perquè tothom pugui fer sentir la seva veu i denunciar la retallada de mitjana d'un 5% del sou als funcionaris, han posat autobusos des de poblacions com Palamós o Blanes. El lloc de concentració és la subdelegació del govern espanyol –l'antic Banc d'Espanya- i, després, la manifestació passarà per davant de les seus d'administracions més destacades de la ciutat per acabar a la delegació del Govern.

Sota el lema 'no a la retallada de drets, no a la retallada de salaris, no a la retallada de pensions, no a la devaluació de la democràcia, sí a uns serveis públics de qualitat', els sindicats volen mostrar el rebuig a la mesura proposada pel govern. Alerten que la retallada de sou no només repercuteix als funcionaris sinó també al conjunt de la població perquè suposarà una devaluació en els serveis públics. Per aquest motiu, demanen que no només el funcionaris surtin al carrer, sinó el conjunt dels treballadors de la demarcació.

Un altre punt de la mesura que també denunciaran és la congelació de les pensions dels jubilats. Els sindicats critiquen de forma unànime que els 90.000 pensionistes de les comarques gironines hagin de veure disminuïda la seva capacitat adquisitiva quan actualment la seva pensió mitjana és de 700 euros, per sota de la mitjana estatal i catalana.

Els sindicats recorden que el país té un percentatge d'empleats públics dels més baixos de la Unió Europea -13% respecte al 23%- i que els seus sous estan per sota de les remuneracions del sector privat i molt per sota del que cobren els funcionaris de les administracions europees. Dolors Bassa (UGT) i Bartomeu Compte (CCOO) han criticat que aquesta mesura atempta directament contra l'estat del benestar i que pot ser només la punta de l'iceberg perquè pot obrir les portes a futures retallades de drets dels treballadors.