Protecció Civil manté la prealerta per inundacions aquesta tarda al Ripollès i la Garrotxa

Poden caure fins a 20 litres en mitja hora

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest matí l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la millora de les condicions meteorològiques. El pla, però, queda en situació de prealerta ja que aquesta tarda poder haver-hi de nou precipitacions intenses a punts de la Catalunya Central i nord de Girona.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que des d’aquest migdia i fins al vespre es pot superar el llindar de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts a punts de les comarques del Ripollès, la Garrotxa, Osona i el Berguedà, per la qual cosa es manté l'INUNCAT en situació de prealerta i cal extremar les precaucions en aquestes zones, sobretot prop de rius i rieres.

Els xàfecs aniran acompanyats localment de tempesta i no es descarta que de calamarsa.

Un cop finalitzat l'episodi de pluges d'aquest cap de setmana, la situació dels cabals dels rius, tot i ser per sobre de l'habitual, tendeix a la baixa en aquests moments. Cal seguir prudents i no travessar-los ni a peu ni amb vehicle ja que poden seguir baixant amb força, i poden augmentar les properes hores amb les noves precipitacions previstes.