480 alumnes de secundària d'Osona i el Ripollès participen al programa 'Movent Europa'

El projecte educatiu va néixer l'any 2009 amb l'objectiu d'apropar la Unió Europea als futurs estudiants universitaris

El rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, ha explicat que els programes 'Movent Europa' i 'Junior University' busquen "equilibrar l'apropament territorial del centre universitari amb la seva vocació més internacional". En aquest sentit, ha destacat que la línia de treball de la UVic s'encarrilarà d'ara endavant cap a la projecció internacional del centre i dels seus estudiants.

En referència al programa 'Movent Europa', la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vic, Anna Erra, ha destacat que aquest programa ajuda a millorar la formació dels joves de secundària de la comarca. Segons Erra, 'Movent Europa' permet que els alumnes "tinguin contacte amb els estudiants estrangers, la seva cultura, llengua i forma de fer".

Per altra banda, 20 estudiants han participat aquest any a la segona edició de la 'Junior University'. Un altre programa europeu que consisteix en cinc hores diàries durant quinze dies, amb l'anglès com a llengua vehicular i dissenyat per a estudiants de batxillerat i cicles formatius de grau superior que vulguin millorar les competències en llengua anglesa a través d'una primera experiència universitària. Basada en la metodologia AICLE (Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres), la Junior University combina aspectes de contingut, llengua i cultura.

El coordinador del programa, el professor Joan Masnou, ha explicat que la 'Junior University' disposa del suport del Punt d'Informació Europe Direct Barcelona, gestionat per la Diputació de Barcelona, que forma part d'una xarxa de la Comissió Europea que promou i dóna suport a aquests tipus d'iniciatives innovadores d'aprenentatge i, a més, dóna reconeixement i un segell de qualitat europeu.

En aquest sentit, el diputat adjunt a la Presidència de la Diputació de Barcelona, Joan Carles García, ha explicat que la Diputació de Barcelona treballa per apropar Europa als municipis. "Sobretot en aquest context econòmic en què cal mirar les oportunitats que dóna la UE més que no pas les de l'estat espanyol", ha afegit.