Des d'avui el repetidor de Rocacorba ja no emet senyal analògica, només en TDT

El final d'emissions analògiques s'havia programat inicialment pel passat 28 de gener

Un dels centres emissors de senyal de televisió de la demarcació de Girona, el repetidor de Rocacorba, deixa d'emetre senyal analògica a partir d'aquest diumenge. Amb aquesta apagada es dóna quasi per finalitzada la segona fase de transició a la Televisió Digital Terrestre (TDT), que va començar el passat 14 de desembre, i que preveia finalitzar a finals de gener. Tot i les previsions, alguns dels repetidors a les comarques de Girona han deixat d'emetre senyal de televisió analògica a finals de febrer.

El de Rocacorba ha estat l'últim en deixar d'emtre analògic a la demarcació de Girona, però fa només uns dies, el 22 i el 23 de febrer, els repetidors d'Arbúcies, Sant Hilari Sacalm i el de Maçanet de Cabrenys també deixaven de fer-ho.

El repetidor que aquest diumenge ja no emetrà més en analògic ofereix senyal, al Pla de l'Estany, al Gironès i a bona part de l'Alt Empordà i la Selva interior. Els municipis als quals dóna senyal són: Aiguaviva, Bescanó, Bordils, Campllong, Canet d'Adri, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Llagostera, Llambilles, Madremanya, Quart, Salt, Sant Andreu Salou, Sant Gregori, San Joan de Mollet, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter, Vilablareix i Viladasens

Amb l'apagada del repetidor de Rocacorba, és dóna quasi per acabada la segona fase d'apagada analògica al territori gironí, tot i que encara queden pendents per l'última fase tretze municipis de la Cerdanya, amb data límit fins el 3 d'abril.

Cap a la TDT


El mes de juny del 2009 es va iniciar l'apagada de la televisió analògica a tot Catalunya, i després de vuit mesos, bona part del territori català ja gaudeix de la Televisió Digital Terrestre . Es preveu que la tercera i última apagada analògica culmini a l'abril, i que tot el territori català emeti en digital.