L'Estany de Banyoles inaugura la temporada de bany amb poc sol i pocs usuaris

La imatge de la zona autoritzada per remullar-se contrastava amb l'afluència d'esportistes als voltants

Pocs banyistes en el primer dia en què l'Estany de Banyoles obria l'activitat a qui volia remullar-se. Des de dos quarts d'onze del matí que s'ha obert la zona coneguda com 'La caseta de fusta' on està habilitat l'espai, fins a les dotze del migdia amb prou feines una quinzena de persones s'han acostat a nedar.

L'Aminala i la Fatu són dues germanes d'Olot que no s'ho han volgut perdre, ja que feia més de tres mesos que no podien practicar. I és que elles dues són membres del Club de Natació de Castellfollit de la Roca (Garrotxa), que ha hagut de tancar com a mesura de prevenció per evitar contagis per coronavirus.

Totes dues expliquen que en tenien "moltes ganes" i que era un dia "especialment feliç". "M'he posat molt contenta quan la mare ens ha dit d'anar a l'estany", assenyala l'Aminala entre somriures.

La mare de les dues noies, la Mireia Treserras, explica que les seves filles "no podien aguantar més". "Per a elles ha estat el millor regal que podien tenir en els darrers tres mesos", remarca. I és que en el moment en què han entrat a la zona de bany no hi havia ningú. "La veritat és que ens ha sorprès, perquè ens pensàvem que estaria ple de gent", assenyala.

Mesures de seguretat

L'Ajuntament de Banyoles ha decidit avançar l'obertura de l'estany respecte a altres anys que solia ser després de Sant Joan. El motiu, explica el regidor d'Urbanisme, Albert Tubert, és que hi havia demanda per part de la població, especialment perquè les escoles no funcionen de manera habitual i els casals encara no han començat.

Tubert ha explicat que han pres les mesures de seguretat que corresponen, tenint en compte que la Regió Sanitària de Girona es troba a la fase 2 del desconfinament. En aquest sentit, s'ha reduït a menys d'un terç l'aforament permès. Per tant, a la zona només hi poden accedir un màxim de 90 persones al mateix moment, ja que l'espai està pensat perquè n'hi càpiguen 300.

D'aquesta manera es pot garantir la distància de seguretat de dos metres que s'exigeix en els cartells que hi ha a l'entrada. A més, també és obligat l'ús de mascaretes per accedir-hi, si bé un cop instal·lat a la parcel·la de gespa es pot treure.

Finalment, s'ha previst la neteja dels lavabos, almenys, sis vegades cada dia, i a primera hora del matí es fa una desinfecció de la gespa amb un líquid específic per tal minimitzar el risc de contagi.

Als voltants, molts esportistes

La poca afluència a la zona de bany, en canvi, ha contrastat amb el nombre important d'esportistes i persones que passejaven fent la volta a l'Estany de Banyoles. Tubert vincula el poc públic d'aquest primer dia al temps, i de fet, reconeix que la setmana passada que va fer calor hi havia un nombre important de banyistes, malgrat que no estava permès.