Detenen a Figueres el noi que va matar a trets dues persones en una discoteca de Lille

El suposat autor del crim es va presentar al local després que li impedissin entrar i va disparar de manera indiscriminada

El tiroteig va tenir lloc la matinada del passat 1 de juliol. L'assassí, un vell conegut de la policia, va intentar entrar a la discoteca 'Le Theatro' de Lille, una ciutat situada al nord-est de França. El personal de seguretat, però, li va impedir i el jove va abandonar el lloc deixant anar tot un reguitzell d'amenaces.

Poca estona després, acompanyat d'un còmplice, l'assassí va tornar al local amb una arma automàtica i va començar a disparar una ràfega de trets de manera indiscriminada. El noi va matar un treballador del local i un client, i va ferir sis persones més (algunes de les quals, de gravetat).

Després, ell i el seu còmplice van fugir. La policia francesa, que ja els tenia identificats, va demanar col·laboració a la Guàrdia Civil davant la possibilitat que els dos homes -de nacionalitat francesa- fugissin a l'estranger.

Els agents van engegar un dispositiu específic per intentar detectar si els dos sospitosos havien creuat la frontera. Després de saber que els dos joves es podien amagar a l'Alt Empordà, la Guàrdia Civil va intensificar la recerca i, aquest mateix matí, els ha detingut a Figueres. Segons informa el cos policial, es tracta de dos nois de 24 i 32 anys i nacionalitat francesa.