El Parlament demanarà explicacions pel bloqueig a Strubell al Fòrum Impulsa

Un agent de la policia espanyola va impedir l'entrada del diputat Toni Strubell a un acte presidit pel fill del monarca

Strubell volia lliurar als membres de l'organització un document amb plantejaments polítics, socials i econòmics per denunciar que els posicionaments de la Fundación són "absurds i maquillen la realitat del moment actual que viu Catalunya".

La mesa formularà una queixa i demanarà explicacions a la delegació del govern espanyol a Catalunya i a la fundació de l'hereu de la corona espanyola per l'incident. Un membre de la policia espanyola adscrit al servei de protecció de la Casa Real va prohibir l'accés al Forum Impulsa al diputat del Parlament Toni Strubell. El diputat independentista hi estava convidat i anava degudament acreditat.

El diputat considera que aquests fets són "de summa gravetat" ja que, en la seva opinió, palesen "la manca de respecte institucional que té la monarquia espanyola envers la institució del Parlament de Catalunya".

Solidaritat celebra que la Presidenta del Parlament i la Mesa hagin pres aquesta decisió en defensa de la institució i del diputat de Solidaritat "davant del menysteniment i l'abús practicat per la Casa Real divendres passat", una actitud "intolerable", segons Strubell.