Strubell carrega contra el 'vassallatge als Borbons' del govern de CiU

El servei de seguretat de la Casa Reial impedeix al diputat i a dos regidors de la CUP accedir a l'Auditori de Girona

Strubell ha denunciat a les portes de l'Auditori, acompanyat per militants de SI Girona, que els 400.000 euros que costa l'acte "provenen d'extorquir el poble de Catalunya amb determinades concessions i empreses monopolístiques". El cost de l'acte va a càrrec dels patrons de la Fundación, que inclou, segons SI, empreses com La Caixa o Abertis.

Strubell ha carregat contra "la hipocresia que suposa pretesament afavorir amb beques el jovent quan realment s'està maquillant una realitat en què els joves catalans només reben el 8% de les beques que dóna el Ministeri d'Educació, quan són el 17% dels joves de tot l'Estat".

El diputat independentista ha criticat el cost públic que comportar garantir la seguretat de l'esdeveniment i ha reblat: "Mentre retallen serveis bàsics a la ciutadania, el govern de la Generalitat munta tots aquests dispositius de vassallatge a la Corona espanyola absolutament fora de lloc".
 

 
Dos regidors de la CUP tampoc han pogut accedir al recinte

D'altra banda, des del partit Candidatures d'Unitat Popular (CUP), han denunciat que dos regidors del partit tampoc han pogut accedir al recinte on se celebra l'acte presidit pel príncep d'Espanya, Felip de Borbó.

Segons s'explica des del partit, els regidors volien lliurar un document al príncep i expressar-li el rebuig a la seva presència a Girona. De la mateixa manera que Strubell, tot i estar convidats a l'acte, els dos càrrecs electes han estat retinguts a l'entrada del recinte

Des de la CUP es considera el fet "molt greu" i s'adverteix que és "una mostra més del caràcter autoritari i antidemocràtic de l'estat espanyol".