L'ANC celebrarà aquest estiu una vintena d'actes independentistes al Gironès

Una lectura de la Declaració d'Independència dels EUA o un 'pícnic-jazz' al Parc del Migdia, entre les activitats programades

El moviment independentista del Gironès està intensificant els esforços aquest estiu per mobilitzar la ciutadania amb vista a la concentració que es farà a Barcelona durant la Diada Nacional amb el lema 'Catalunya, nou estat d'Europa'.

Dissabte passat ja es van començar a escalfar motors amb l'assistència de desenes de membres i simpatitzants de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de poblacions gironines a l'acte d'inici de la Marxa cap a la Independència, que es va fer a Lleida i va aplegar unes 4.000 persones.

Sobre la vintena d'actes previstos, el coordinador de Vilablareix x la Independència i membre del secretariat nacional de l'ANC, Jordi Pagès, ha destacat que l'objectiu és "acabar la marxa cap a la independència que es va iniciar el 1714, l'endemà que Catalunya perdés les seves llibertats".

D'altra banda, la coordinadora del Gironès x la Independència, Carme Renedo, ha explicat que els actes previstos posaran l'accent en les raons econòmiques, les socials i les polítiques, entre altres argumentacions. Renedo ha subratllat que la independència és una "qüestió de voluntat". Cal "deixar de ser víctimes" i convertir-se en "agents actius" del futur de Catalunya, ha subratllat Renedo.

Els actes s'iniciaran amb la lectura dijous vinent a les vuit del vespre de la Declaració de la Independència dels Estats Units a la Rambla de la Llibertat de Girona, coincidint amb el 238è aniversari d'aquesta declaració. El text constitueix un "memorial de greuges que, salvant les distàncies", guarda "molts paral·lelismes amb els greuges econòmics, socials i polítics" que l'estat espanyol "exerceix sobre Catalunya", segons l'ANC del Gironès. A l'acte participaran set alcaldes, entre els quals Puigdemont, entre altres personalitats.

'Mulla't per la Independència'

D'altra banda, el 21 de juliol se celebrarà a les piscines municipals el 'Mulla't per la Independència'; el 21 i 24 de juliol, el 'Cosim l'estelada per a la Independència', on es cosirà 'in-situ' una gran estelada; el 24 de juliol se celebrarà un 'pícnic-jazz' al Parc del Migdia; el 28 de juliol es farà una passejada nocturna per Sant Gregori; el 15 i el 26 d'agost es faran els cims de Rocacorba i el Castell de Sant Miquel, respectivament; l'1 de setembre s'hissarà l'estelada al Museu d'Història de Girona, i el 10 de setembre es farà una marxa de torxes a Salt, entre altres actes.

Marxa de les Guilleries a Barcelona

Així mateix, del 8 a l'11 de setembre es farà la Marxa cap a la Independència, de les Guilleries a Barcelona, i l'ANC també s'ha compromès a implicar-se en el concert organitzat per 'El Punt Avui' per al 29 de juliol al Parc de la Devesa de Girona. Tot plegat ha de culminar amb la marxa a nivell nacional de l'11 de setembre a Barcelona.

Pagès ha argumentat que aquest acte de la Diada ha de servir per demanar als polítics que "siguin valents" i que sàpiguen que tenen "tot un poble donant-los ànims". Pagès també ha subratllat que cal demanar als polítics que no s'entretinguin demanant "cosetes", ja que s'ha d'anar al moll de l'os, que és "ser independents".