Saura destaca l'esforç pressupostari d'Interior en la inauguració del parc de Bombers de Cassà de la Selva

Les obres han tingut un cost de més d'1,8 milions d'euros en total

  • L'alcalde de Cassà de la Selva, Carles Casanova, en un moment del seu parlament © M. Estarriola
    L'alcalde de Cassà de la Selva, Carles Casanova, en un moment del seu parlament © M. Estarriola
  • El conseller a l'arribada al parc ha saludat a l'equip de Bombers © M. Estarriola
    El conseller a l'arribada al parc ha saludat a l'equip de Bombers © M. Estarriola
  • Joan Saura (centre) passejant per les instal·lacions del parc de Bombers de Cassà de la Selva © M. Estarriola
    Joan Saura (centre) passejant per les instal·lacions del parc de Bombers de Cassà de la Selva © M. Estarriola
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, va inaugurar ahir al matí les obres de reforma i ampliació que s’han dut a terme al parc de Bombers de Cassà de la Selva, a la comarca del Gironès, que està adscrit a la Regió d’Emergències de Girona. Les obres han suposat una inversió d’1.805.093,83 milions d’euros. Saura va destacar 'l’esforç importantíssim d’Interior en la millora de les infraestructures i els vehicles als parcs de Bombers'. El conseller, després de recordar emotivament les set víctimes mortals de la campanya forestal passada, va explicar que 'de la pròpia reflexió que el cos de Bombers ha fet, està fent i farà del que va passar a Horta de Sant Joan, el Cos sortirà reforçat. Continuarem millorant el que avui podem dir que és un dels millors Cossos de Bombers de tota Europa'. Saura va remarcar també 'l’orgull i l’agraïment que el Govern i la ciutadania en general tenen envers del Cos de Bombers'.
 
El conseller va estar acompanyat per l’alcalde de Cassà de la Selva, Carles Casanova; pel secretari general d’Interior, Joan Boada, pel delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Jordi Matinoy; la directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Olga Lanau; el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a Girona, Marc Vidal; el cap de la Regió d’Emergències de Girona, Enric Cano; així com també el cap de parc de Cassà de la Selva, Josep Manel Gil, entre d’altres autoritats.
 
Amb aquestes obres de reforma i ampliació, el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya pretén disposar d’unes dependències i instal·lacions que permetin desenvolupar de forma més eficaç les tasques d’atenció a la societat que té encomanades la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments.
 
Obres de reforma i ampliació del parc

El parc de Bombers de Cassà de la Selva està situat a l’avinguda de la Sardana s/n al Polígon Mas Cubell i ocupa un solar de més de 3.000 m2. L’edifici té dues parts ben diferenciades: la cotxera i l’edifici de dependències, on es van fer obres fa uns vuit anys. Les obres que s’han dut a terme han ampliat i reformat la cotxera i les dependències que estan distribuïdes en dues plantes: la planta baixa on s’ubiquen els elements més relacionats amb la vida diària del parc i la primera planta on es troben les zones de descans dels bombers. El nou parc té una superfície de més de 1.000 m2 davant els aproximadament 800m2 que ocupava abans de la reforma.
 
Vistes del parc de Bombers de Cassà de la Selva
 
S’ha realitzat l’ampliació de la cotxera que ha guanyat més de 80 m2 (disposa d’un espai de 538 m2). A la planta baixa es disposen totes les sales que depenen de la cotxera i s’hi ha inclòs, també, el gimnàs i un magatzem. A la part alta d’aquest espai hi ha la zona dels Equips d’Intervenció Individual (EPI). Pel que fa a la zona de dependències, que es desenvolupa en dues plantes, s’ha ampliat la sala de control, s’ha fet un nou despatx per al cap de parc i s’ha redistribuït la zona de vestidors per tal de donar cabuda als serveis femenins. A més, també s’hi ha construït un lavabo per a persones amb mobilitat reduïda. En aquesta planta baixa també hi ha ubicats l’arxiu, una sala per als estris de neteja, un vestidor complementari, una sala per al personal de la Unitat d’Incendis Forestals (GRAF), i una aula de formació.
 
A la primera planta s’ha fet una ampliació de la zona de dormitoris i s’ha separat el que és la cuina i el rebost amb les altres dependències. Amb les obres hi haurà un total de quatre dormitoris dobles. Pel que fa al recinte exterior, s’ha pavimentat tot el solar i s’ha habilitat una zona per a fer pràctiques. El projecte de les obres, que ha suposat una inversió de 1.805.093,83d’euros, ha anat a càrrec de l’arquitecte Lluís Arboix de la Torre, de l’Estudi Mirall Arquitectes Associats S.C.P.
 
El parc, que està adscrit a la Regió d’Emergències de Girona, compta amb una dotació de 22 Bombers, 19 funcionaris i 3 de voluntaris. El parc compta amb una flota de tres vehicles: una Bomba Rural Pesant (BRP), una Bomba Forestal Pesada (BFP) i una Unitat de Personal i Càrrega Lleugera (UPCL).