Pia Bosch (PSC) acusa Puigdemont (CiU) de viure del passat

Els socialistes de Girona demana a l'alcalde que deixi de preocupar-se per les relacions amb l'oposició i se centri en la ciutat

Quan es compleix un any que Carles Puigdemont va rebre la vara d'alcalde de Girona, el principal grup a l'oposició li ha retret que, durant aquest temps, s'hagi dedicat a practicar només la política de les paraules. "Els plens s'han convertit en un espectacle, i els acords són paper mullat", ha criticat la portaveu socialista Pia Bosch.

Bosch ha dit que és evident que el seu grup té diferències programàtiques amb CiU, però ha assenyalat que el problema no el tenen amb "allò que diu l'equip de govern" sinó "amb allò que fa i, sobretot, el que no fa". La cap de l'oposició assegura que la política de "no fets" que practica CiU els té molt preocupats, i lamenta que decisions que s'hagin acordat al plenari encara no s'hagin portat a terme.

Com a exemples, Bosch ha posat el nou pla d'ocupació juvenil o la comissió sobre el nou hospital Josep Trueta. En relació a aquesta darrera, la portaveu socialista ha criticat: "L'alcalde es va comprometre a crear la comissió sobre el nou hospital al ple de maig del 2011 però a hores d'ara encara l'estem esperant".

El PSC també acusa CiU de viure "de les rendes" de l'herència socialista, i ha alertat que, a la llarga, això passarà factura. "La ciutat té una inèrcia, però en un moment de crisi profunda com l'actual, ens preocupa extraordinàriament que el govern de Girona no tingui una actitud proactiva i s'escudi sempre en la crisi econòmica", ha lamentat Bosch.

La relació amb els grups, secundària

Per això, la portaveu socialista ha instat l'alcalde a deixar de preocupar-se per les relacions amb la resta de grups, i li ha demanat que treballi pensant en el futur de la ciutat. "A nosaltres no ens preocupa la relació amb els grups municipals, perquè més enllà de tot allò que passi portes endins pel consistori, és imprescindible que es treballi pel futur de la ciutat".

Pia Bosch ha lamentat que, si continua "la inacció" de CiU, a mig termini la ciutat "ho pagarà molt car". Segons ha assegurat, a diferència de Girona, que "dorm i es lamenta", altres ciutats ja estan treballant per impulsar projectes que els permetin generar recursos en un futur. "Ens hem de situar dins la lliga de les ciutats mitjanes europees, i qui ha de tirar del carro perquè això sigui així és l'equip de govern", ha ressaltat.

Un govern sense nord

El grup municipal del PSC a Girona ha elaborat un dossier -que ha titulat 'Un govern sense nord'- per concretar tot allò que, al seu parer, s'ha deixat perdre la ciutat en aquest primer any de mandat de CiU. Entre d'altres, els socialistes critiquen que s'hagin encarit un 50% les llars d'infants municipals (i subvencionat les privades), que el soterrament del tren convencional sigui un projecte "en suspens" o que s'hagin fet "importants despeses" en publicitat i promoció sense un pla de màrqueting al darrere.

A més, el PSC també critica al document que s'hagi substituït la inversió per despesa (i lamenta que es vagin gastar 300.000 euros en la campanya de Nadal) o que s'hagi polititzat la gestió municipal. "En un any, s'han triplicat els càrrecs de confiança", ha dit Pia Bosch. I ha conclòs: "És evident que no hi ha projecte, el govern diu una cosa i en fa una altra".

La portaveu socialista ha conclòs que "és evident que no hi ha projecte, perquè el govern diu una cosa i en fa una altra". A més, Bosch també assegura que, tot i que els plens "es venen com a transparents", en realitat CiU governa "a base de decrets". La cap de l'oposició ha dit que així es consigna "gran part de la despesa, i mirant aquests documents, és quan t'adones que el govern diu el contrari del què fa".