El passatger 25 milions de Ryanair aterra a l'aeroport Girona Costa Brava procedent de Leeds

El Patronat de Turisme Girona Costa Brava ha lliurat al passatger un llibre obsequi i una estada al Pirineu de Girona

La parella britància, Ryan Longley i Kirsty White, juntament amb el seu fill de 13 mesos, Archie Longley, van aterrar ahir divendres vora les sis de la tarda a l'aeroport de Girona procedents de Leeds Bradford, Anglaterra. A Girona, els va rebre el Secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, la directora del Patronat de Turisme, Dolors Batallé, i el director de Màrqueting i Ventes de Ryanair a Espanya, Luís Fernández-Mellado.

Per ser el passatger 25 milions de la companyia irlandesa Ryanair, des del Patronat de Turisme i des de la mateixa companyia han obsequiat a la família britànica amb un llibre de la Costa Brava – que justament visitaran aquests dies de vacances – titulat 'Retrobar la Costa Brava', que recull imatges actuals i retrospectives dels principals atractius naturals i patrimonials del litoral gironí, i una estada de cap de setmana a l'Hotel Grèvol de Llanars (Ripollès) amb circuit spa.

El Secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, va destacar l'aposta de la mateixa companyia juntament amb el Patronat de Turisme, la Diputació de Girona i la Generalitat, 'd'impulsar aquest aeroport i fer-lo una peça fonamental pel creixement econòmic del territori'.

D'altra banda, la directora del Patronat de Turisme va remarcar que 'el moviment de passatgers a l'aeroport de Girona és molt important pel sector turístic gironí'. També va explicar que, segons estimacions que ha fet el Patronat, en un sol mes es calcula que els passatgers que arriben a l'aeroport i que es queden a les comarques de Girona fan una despesa global de més de 20 milions d'euros.

El vol en què viatjava el passatger 25 milions va arribar amb quasi dues hores de retard a causa de la vaga de controladors francesos i finalment va aterrar a l'aeroport Girona Costa Brava procedent de Leeds Bradford cap a les sis de la tarda d'ahir.

Una seixantena de vols


Actualment, Ryanair opera regularment 63 vols entre l'aeroport de Girona i diverses ciutats europees, de l'estat espanyol i del Marroc. L'aeroport Girona Costa Brava va ser el primer aeroport estatal que va utilitzar la companyia irlandesa. El desembre de 2002 hi va aterrar per primera vegada un avió de Ryanair.