L'inversor nord-americà al Fòrum Impulsa ja s'ha interessat per un projecte

Thomas Houston assegura que 50 milions de dòlars "no és el capital màxim" que pot invertir

Thomas Houston ha arribat a Girona convidat pel Fòrum Impulsa -com ha precisat- amb més de 50 milions de dòlars sota el braç per destinar a inversions. L'objectiu d'aquest empresari de Seattle era clar: aprofitar l'esdeveniment per veure quins d'aquells projectes impulsats per joves està interessat a recolzar.

I com ha admès, la jornada ha estat profitosa. L'empresari s'ha reunit amb diversos emprenedors júnior, que li han exposat les seves iniciatives. Entre aquestes, Thomas Houston ha destacat un projecte perquè els nens cecs puguin jugar a futbol, a través de peces de roba que porten incorporats sensors especials.

Fins i tot, l'inversor ha esmentat aquesta iniciativa durant una conversa que ha mantingut amb els Prínceps d'Astúries, Felip de Borbó i Letizia Ortiz, que presideixen el Fòrum Impulsa. "Es tracta d'un concepte molt humà, interessant a desenvolupar, i la princesa també s'hi ha mostrat molt receptiva", ha explicat Houston.

Però aquesta no és la única iniciativa emprenedora que l'inversor s'emporta dins la cartera per estudiar més a fons. També n'hi ha tres més. El primer, un sistema lliure a Internet que permeti compartir hardwares i tecnologies (i del qual li han demanat orientació). El segon, la creació d'una empresa que organitzi i desenvolupi esdeveniments a través de la xarxa. I el tercer fa referència a un projecte per desenvolupar conceptes industrials creatius per a empreses.

Oportunitats de negoci molt atractives

"He trobat gent molt interessant, amb oportunitats de negoci molt atractives, de les quals en faré un seguiment", ha afirmat Houston. L'empresari americà presideix el grup d'empreses 'P.T. Houston Trust', amb seu a Seattle, que té multitud d'inversions a nombrosos sectors i països d'arreu del món (entre aquests, Líbia, l'Aràbia Saudita i altres parts de l'Orient Mitjà).

Houston també ha explicat que, en aquests moments, a Barcelona i a l'estat espanyol està implantant projectes relacionats amb la biotecnologia, la nanotecnologia i la medicina. Per dur-los a terme, ha precisat, la seva fórmula es basa "en la col·laboració entre grans empreses i científics espanyols" amb l'objectiu "d'aconseguir patents per explotar a nivell mundial".

L'inversor nord-americà ha ressaltat la gran oportunitat que representa el Fòrum Impulsa a l'hora de fer perdre als joves la por a emprendre. "És molt interessant, estic agraït que m'hi hagin convidat i l'any que ve penso tornar a venir", ha conclòs.

Les persones controlen els governs

Thomas Houston ha aprofitat el seu pas per Girona per fer una valoració de la situació econòmica actual. "Veig molt patiment i gent que ho passa malament", ha admès, en relació amb la crisi econòmica. I en aquest punt, l'empresari de Seattle ha volgut llançar un missatge a la societat. "La gent ha de saber que no són els governs els qui controlen les persones, sinó les persones qui haurien de controlar els governs", ha conclòs.