50 milions de dòlars per invertir en projectes d'emprenedoria impulsats per joves

Un inversor nord-americà, president d'un trust internacional de noves tecnologies, assisteix al Fòrum Impulsa

L'esperit del Fòrum Impulsa, que els joves perdin la por a emprendre, no es troba només a les conferències que omplen l'Auditori de Girona. En paral·lel a les ponències, Girona serà també el nexe d'unió entre aquells joves que tinguin un projecte i el vulguin portar a terme, i inversors que desitgin recolzar-los la iniciativa.

Per això, aquesta tercera edició del Fòrum Impulsa ha incorporat una novetat. Es tracta d'un espai de networking per facilitar aquestes interaccions, que ja s'ha engegat fa algunes setmanes, i que té un clar objectiu: fer que l'esperit del Fòrum Impulsa s'estengui més enllà d'aquest 29 de juny.

Precisament, entre els molts inversors i responsables de capital risc que s'han donat cita a Girona, n'hi ha un que ha creuat l'Atlàntic amb una cartera plena amb 50 milions de dòlars. Es tracta d'un inversor nord-americà, president d'un trust internacional que inverteix en noves tecnologies, que desitja recolzar iniciatives promogudes per joves.

Segons concreta el president del comitè organitzador del Fòrum, l'empresari Josep Lagares, fa un parell de setmanes que l'inversor va contactar amb ells via correu electrònic. "Vam tenir una agradable sorpresa; al mail els va dir que tenia 50 milions de dòlars per invertir, i que volia venir al Fòrum Impulsa perquè el trobava una iniciativa genial, única, i volia viure aquesta experiència", concreta Lagares.

D'ençà d'aleshores, l'inversor també es va connectar a la plataforma d'interacció que s'ha engegat aquest 2012. "Ens ho va demanar per poder conèixer tots els projectes de joves que s'inclouen al Fòrum Impulsa i, després, decidir si inverteix o no en algun d'ells", ha concretat Lagares.

El president del comitè organitzador també ha dit que, precisament, exemples com aquest demostren que "hi ha diners per invertir, no només en aquest tipus d'empreses sinó també per part d'altres, com les familiars". Josep Lagares ha conclòs que, precisament, el Fòrum Impulsa permet "no invertir en aventures sinó en projectes joves, que facin créixer el país".