Més de mil trucades als usuaris de la Teleassistència durant l'onada de calor

Més de mil trucades de seguiment del Servei de Teleasistència de la Diputació de Girona durant l'onada de calor

La campanya s'ha centrat a les comarques de l'Alt Empordà (191 trucades), el Baix Empordà (127), la Cerdanya (34), La Garrotxa (327), el Gironès (118), el Pla de l'Estany (44), el Ripollès (129) i La Selva (12).

El seguiment s'ha reforçat amb les visites domiciliàries de l'equip de coordinació de zona, 103 durant la setmana. A més aquests professionals estan en contacte permanent amb els Serveis Socials Municipals per transmetre i rebre informació de persones usuàries o d'alguna intervenció específica duta a terme des del municipi per l'Ajuntament.

Els coordinadors de zona faciliten a les persones usuàries el full de recomanacions, editat especialment per a aquest protocol. Els donen consells pràctics i senzills que han de seguir. Qualsevol incidència o cas especial en l'habitatge que pugui ser objecte de més vulnerabilitat davant dels efectes de la calor, és comunicada als serveis socials de l'ajuntament corresponent per tal que aquest realitzi la intervenció que hi correspongui.

El Servei Local de Teleassistència atén actualment 4.850 usuaris de les comarques gironines. Aquest servei es presta a través de la Diputació de Girona, que mitjançant un acord de col·laboració amb les administracions locals i comarcals fa arribar el servei als 221 municipis de les comarques gironines, gràcies al conveni marc IMSERSO - FEMP- Diputació de Girona per al desenvolupament del programa de Teleassistència domiciliària a comarques gironines.