Les noves mesures de control de trànsit entren en vigor diumenge

Els caps de setmana de juliol seran els més conflictius a les vies d'accés a la Costa Brava i Costa Daurada

Els dispositius especials de trànsit a l'estiu s'inicien a les tres de la tarda del divendres gins a la mateixa hora del dissabte a la sortida, i de tres de la tarda del diumenge fins a la mitjanit els diumenges. Basant-se amb dades històriques, Trànsit preveu que els principals problemes de circulació es concentrin d'anada i tornada a les zones de platja i segones residències els caps de setmana de juliol, mentre que els d'agost la mobilitat minva ja que les estades en zones costaneres s'allarguen.

D'altra banda, els dissabtes d'agost, s'intensifica la circulació a l'AP-7, ja que molts conductors d'altres països europeus tornen a casa, tot i que es preveu que el tercer carrils en alguns trams i la supressió de les barreres de patges de Tarragona i El Vendrell facilitin la circulació.

Mig milió de vehicles sortiran el cap de setmana de l'àrea metropolitana de Barcelona

Trànsit espera que cada cap de setmana de juliol surtin entre 450.000 i 500.000 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona, tot i que també dependrà de l'evolució meteorològica. La via més conflictiva es preveu que sigui l'AP-7, al seu pas pel Vallès Oriental, en sentit nord, i a Martorell, en sentit sud, per arribar a la Costa Daurada o a la resta de l'Estat.

També poden haver-hi complicacions a la C-32 nord a Arenys de Mar-Llavaneres-Vilassar, c-32 sud a Sitges i Castelldefels, la N-340 entre el Vendrell i Tarragona i a les vies d'accés a la Costa Brava (C-31, C-35 i C-65).

A més, amb la finalitat de garantir la mobilitat general de la circulació d'augmentar la fluïdesa en la xarxa viària i millorar la seguretat viària, el vehicles de més de 7.500 quilos no podran circular els caps de setmana del 15, 21 i 28 de juliol. Quedaran exempts els transportistes de bestiar viu, llet crua, escombraries, serveis de correu i premsa diària, entre d'altres supòsits.

L'operació especial de trànsit es tancarà durant el pont de l'Onze de Setembre, quan es preveu que es produeixin congestions de sortida el divendres per sortir de l'àrea metropolitana de Barcelona com el dimarts 11 per tornar.