25.000 persones passen per l'exposició de Steve McCurry

La mostra s'ha convertit en la més visitada de totes les que s'han organitzat fins ara a la Casa de Cultura

L'exposició es va inaugurar just abans del Festival 'Girona, Temps de flors' amb l'objectiu que els dos esdeveniments es potenciessin mútuament. Durant el temps que va durar la mostra floral, l'assistència de públic va superar amb escreix les 500 persones diàries. Fins i tot, es van produir alguns pics -com ara el dissabte 19 de maig- on es van rondar els 2.000 visitants.

Tot i que els càlculs previs feien preveure una davallada de visitants un cop acabés el 'Girona, temps de flors', no va ser així. Segons indica la Diputació de Girona, "l'assistència de públic es va mantenir al voltant de 500 persones diàries durant la resta de l'exposició". D'aquesta manera, 'La Mirada d'Steve McCurry' s'ha convertit en l'exposició més visitada de totes les organitzades fins ara a la Casa de Cultura de Girona.

Segons destaca el president de la Diputació, Jaume Torramadé, a més de superar les expectatives de visitants, la mostra també ha complet els tres objectius amb els quals es va dissenyar: la promoció turística, la difusió cultural i la sensibilització social.

Com assenyala el president, amb aquesta mostra "apostem per un turisme de qualitat, ens distingim de les destinacions competidores i oferim un producte complet i d'alt nivell". Jaume Torramadé també afegeix que, pel que fa a l'objectiu de la difusió cultural, l'exposició -de projecció internacional- ha permès fomentar "la cultura, l'art i la fotografia".

I per últim, pel què fa a la sensibilització social, el president de la Diputació de Girona destaca que "les fotografies d'Steve McCurry tenen un rerefons, un missatge que deixa pòsit i que ens fa reflexionar tant sobre temes socials com de medi ambient."

'La Mirada d'Steve McCurry' es va inaugurar el passat 10 de maig i l'entrada era gratuïta. La formaven 79 fotografies de gran format, que es complementaven amb la projecció d'un vídeo que narrava com un equip de la 'National Geographic' i el fotògraf Steve McCurry van trobar Sharbat Gula i la van fotografiar disset anys després d'haver-li fet la primera fotografia.

Xarxes socials i Internet

A més de rebre 25.000 visitants, la mostra també ha tingut un gran impacte a les xarxes socials (Twitter i blocs) i Internet. Segons un estudi fet pel Patronat de Turisme, l'exposició ha generat 750.000 interaccions i un milió i mig d'impactes a Internet.