Retinguts dos regidors de la CUP que volien mostrar el seu rebuig al Príncep Felip de Borbó

Tot i estar convidats al Fòrum Impulsa, els dos càrrecs electes no han pogut entrar al recinte

L'objectiu dels regidors era dirigir-se personalment a Felip de Borbó per expressar-li "el rebuig de la CUP i de bona part de la ciutadania gironina a la seva presència a la ciutat", i demanar-li "que no tornés més a Girona ni als Països Catalans". A més, els càrrecs electes tenien preparada una carta en què s'exposaven les raons d'aquesta demanda, i dos documents amb un recull dels greuges històrics comesos per la dinastia borbònica contra el poble català. Finalment, davant la impossibilitat d'accedir al recinte i de dirigir-se personalment a Felip de Borbó, els regidors han exigit la presència del cap de protocol de la casa reial espanyola, que s'ha desplaçat fins l'entrada i s'ha compromès a fer arribar al príncep el missatge lliurat pels representants de la CUP.
 
D'altra banda, la CUP s'ha mostrat molt crítica amb el desplegament policial que s'ha organitzat en motiu de la visita de Felip de Borbó a Girona, que ha qualificat de "desproporcionat i ofensiu". Per la formació és molt greu que cada cop que un representant de la família reial espanyol visiti Girona "la ciutat quedi assetjada i paralitzada", i ha anunciat que exigirà un informe detallat de les despeses que ha provocat aquest desplegament policial, que ha inclòs la mobilització d'un helicòpter que ha estat sobrevolant la ciutat tot el matí.
 
Finalment, la CUP ha fet una crida a participar en els actes organitzats contra la visita de Felip de Borbó a Girona, que començaran avui a les 19h a la plaça del Vi amb una manifestació. D'altra banda, el pròxim dilluns, 9 de juliol, s'ha convocat una concentració a les 19h a la plaça del Vi, en motiu del ple municipal en què es debatrà la moció de la CUP que reclama que la ciutat deixi de reconèixer el títol de Príncep de Girona, que ara mateix ostenta Felip de Borbó. Els actes compten amb el suport de la CUP, Reagrupament i l'organització juvenil Maulets.