Anabel Moreno obté la millor nota de la selectivitat a Catalunya amb un 9,7

La jove de Ripoll cursarà els estudis de Traducció i Interpretació en anglès i alemany a la UPF de Barcelona

El mòbil de l'Anabel no para de sonar des que s'ha sabut la notícia però ho porta amb molta normalitat i sense perdre la paciència. Recorda com, de forma totalment inesperada, la van trucar del Consell Interuniversitari de Catalunya mentre estava fent feina a casa i que es pensava que era una broma perquè les notes s'havien de donar a conèixer aquest matí i no pas un dia abans. "Em vaig quedar molt sorpresa i emocionada", explica la jove que encara no té els divuit anys complerts.

Des que va començar a P-3 a aquets centre de Ripoll, ha estat una estudiant molt aplicada -és la seva manera de ser, diu-. "M'hi he esforçat molt i he dedicat moltes hores d'estudi", explica la jove, que ara veu com tots aquests anys li han servit d'entrenament per afrontar la selectivitat. La va fer a Olot i, tot i que se sentia confiada amb la matrícula d'honor de mitjana que havia obtingut del Batxillerat d'Humanitats i Ciències Socials, mai s'hauria pensat que arribaria a tenir la nota més alta de mitjana de totes les assignatures comunes. Com ella, un total de 125 estudiants seran distingits per la Generalitat el dia 25 de juliol per haver tret un "excel·lent" a les proves.

Les llengües estrangeres, la seva vocació

Des de petita, Anabel ha estudiat anglès i ho ha combinat amb altres idiomes com ara francès i italià. Ara, vol estudiar Traducció i Interpretació en anglès i alemany a la UPF i amb la nota aconseguida té l'ingrés assegurat. No té clar encara la professió a què es vol dedicar però té en ment ser intèrpret, traductora o professora. Preguntada per si té antecedents a la família amb bones notes, explica que un cosí de la seva mare era un "crack" de les ciències.

Una escola amb estudiants d'excel·lent

L'escola Vedruna Ripoll és l'únic centre concertat que hi ha a la comarca. No és la primera vegada que veu brillar els seus estudiants a les proves de selectivitat. De fet, fins ara havien aconseguit fins a tres vegades estar entre les quatre millors notes de Catalunya. Aquest cop, però, han assolit la màxima distinció.

L'equip directiu explicava aquest dijous que, per motius econòmics, el centre deixarà d'impartir batxillerat -que era privat- i l'any que ve finalitzarà l'última promoció. "Són els temps que corren", explica una de les mestres.