Detingut un conductor begut i drogat de Lloret que es va saltar un control i el buscava la justícia romanesa

També tenia pendent un requeriment emès per un jutjat de Tortosa

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 28 de maig un home de 35 anys, de nacionalitat romanesa i veí de Lloret de Mar (Selva), com a presumpte autor dels delictes de conducció temerària, conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques i drogues, i usurpació de l’estat civil. A més, també se’l va detenir pels dos requeriments, un emès per un jutjat de Tortosa i un altre emès per les autoritats romaneses.

Els fets van passar la nit del mateix dia 28, a la sortida 9 de l’autopista AP-7, dins el terme municipal de Maçanet de la Selva, on els agents de trànsit estaven fent un control.

Cap a dos quarts de dotze de la nit, els mossos van veure un vehicle que sortia de l’autopista i es dirigia a les casetes de cobrament. El conductor, en veure el control, va fer mitja volta i es va tornar a incorporar a la via en sentit nord.

Els agents van seguir el conductor, que circulava a gran velocitat i el van aturar al punt quilomètric 53 en sentit nord, al terme municipal de Sant Julià de Ramis (Gironès), on el van identificar.

En fer-li la prova d’alcohol l’home va donar positiu amb una taxa de 0,37 mg/l en aire expirat, taxa per sobre del límit màxim permès que en aquest cas era de 0,25 mg/l en aire expirat.

Pel que fa a la prova de drogues també va donar positiu, en aquest cas en cocaïna.

Els agents van comprovar que l’home havia donat una identitat falsa i, en comprovar-se la seva veritable identitat, es va constatar que tenia una ordre de detenció emesa per un jutjat de Tortosa i una ordre europea de detenció emesa per les autoritats romaneses.

Per aquest motiu, els agents van detenir el conductor com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària, un altre de conducció sota els efectes de l’alcohol i drogues, usurpació de l’estat civil i per les dues ordres de detenció.

El detingut, que tenia antecedents, passarà properament davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.