L'escola bressol municipal de Banyoles obrirà el 3 de juny per a infants amb els dos progenitors treballant

Es rebaixaran un 15% les quotes de les famílies durant el juny i juliol

L'escola bressol municipal La Balca de Banyoles obrirà de nou les portes el 3 de juny coincidint la setmana vinent amb l'entrada a la fase 2 de la desescalada de la covid-19. El servei, però, només serà per als infants que tinguin els dos progenitors treballant i sense possibilitats de fleixibilització horària.
L'horari serà de 9 h a 1 h del migdia tal com s'ha establert al PROCICAT. Davant d’aquestes restriccions, l'Ajuntament ha acordat rebaixar un 15% a les quotes de les famílies durant els mesos de juny i juliol. A l’agost, no s’oferirà servei de casal d’estiu.
 
Des del Servei d’Educació de l’Ajuntament ha ofert aquest divendres formació en línia adreçada a professionals de les escoles bressol de Banyoles i comarca, amb la col·laboració del Centre d’Atenció Primària Banyoles i el Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF). En la formació, que ha comptat amb la participació de 32 professionals, professionals del CAP han parlat sobre mesures d’higiene i prevenció de cara a l’obertura de serveis adreçats a la petita infància i la família, mentre que el SOAF s’ha centrat en l’acompanyament emocional als infants i famílies en la situació actual.

Dilluns vinent els centres educatius de Banyoles posaran en funcionament els seus plans d’obertura, amb caràcter excepcional, de priorització d’infants i de determinades activitats. L’assistència al centre serà voluntària i orientada a famílies en què els dos progenitors treballen i necessiten conciliar la vida laboral i familiar, situació que s’acreditarà documentalment amb una declaració responsable.
 
El Pla d’Obertura dels centres presenta diverses mesures de protecció i higiene aprovades pel Procicat, que comporta organització d’espais i recursos humans, així com una reducció en la ràtio d’infants en un mateix espai. A ESO, serà de 15 alumnes; a primària, 13 i a l’escola bressol, 5.

Canvis en Exposició de Flors i Gastròmia

La situació sanitària també ha obligat a canviar el format de l’Exposició de Flors de Banyoles i el Gartstròmia, que s’havien de celebrar el primer cap de setmana de juny. En el cas del Gartstròmia, l’Àrea de Promoció Econòmica està treballant en una activitat alternativa, el Gartstròmia 2.0 que es farà del 9 al 16 de juliol. Pel que fa a l’activitat alternativa a l’Exposició de Flors de Banyoles, es farà del 4 al 7 de juny. L’Àrea de Promoció Econòmica ha organitzat la campanya 'Omple Banyoles de flors i colors' perquè la ciutadania decori finestres i balcons i participi d’una exposició de flors virtual que es farà a través de les xarxes socials.
 
La participació és oberta a totes les edats i se sortejaran vals de compra per bescanviar a establiments comercials i de restauració de Banyoles i 10 packs regal infantils del Drac de Banyoles.
 
Des de l'Associació Banyoles Comerç i Turisme també ompliran de flors i colors els carrers Majors, Santa Maria, Mercadal i Valls. I l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany oferirà l’exposició virtual ‘De l’Escola al Monestir. 30 anys d’Exposició de Flors de Banyoles’, una mostra fotogràfica sobre la història de l’exposició de Flors de Banyoles des dels seus inicis l’any 1977 a l’Escola Verge del Remei i fins l’any 2007.