El petit terratrèmol al Ripollès no deixa efectes i es converteix en tema de tertúlia entre veïns

Testimonis asseguren que el van notar durant un lapse de temps d'entre dos i quatre segons

Joaquim Saka explica que ell va sentir el terratrèmol des del llit. El so d'aquella 'mena de tro' va fer que la seva dona 'esverada' l'hi preguntés què podia ser. Aquest pensionista de Sant Pau de Segúries diu que la seva esposa li va explicar que els vidres del menjador havien 'tremolat'. En primera instància, ell ho va atribuir al tro d'una tempesta que havia arribat ''després d'una tarda de vent'.

En el cas de Carme Soler explica que estaven amb el seu marit assentats al sofà de l'habitatge familiar quan van sentir una tremolor que va durar 'dos segons'. Com que la comarca ja ha viscut altres sismes amb anterioritat diu que va comentar al seu marit que 'allò era un terratrèmol' pel moviment que havia provocat. Inicialment es van pensar que potser el moviment havia fet caure algun objecte però 'tot estava al seu lloc'.

Els que no el van sentir era perquè 'ja dormíem', explica un pensionista que compra al mercat setmana de Sant Pau de Segúries. Tot i això, expliquen, que fins i tot a l'entrada de l'escola del municipi, les mares comentaven que 'nens que estaven dormint deien que van notar com la terra tremolava'.

Segons expliquen els veïns, en determinades zones del municipi es va notar més que en d'altres però no es van registrar danys. Aquest fet es produeix, tal i com expliquen, per la seva ubicació a la vall. Els veïns però veuen els terratrèmols amb normalitat i sense por. 'No ha estat ni el darrer ni el més fort' asseguren mentre caminen pel mercat amb el cabàs o el carro de la comprar.