Girona tindrà cobertura Wi-Fi gratuït a tot el Barri Vell

L'Ajuntament vol aprofitar el canvi d'antenes de telefonia mòbil per instal·lar el servei

A Girona hi ha diferents punts foscos on falla la cobertura de la xarxa Wi-Fi gratuïta que ha instal·lat l'Ajuntament. Un d'ells, i el prioritari per cobrir, és el Barri Vell. L'alcalde, Carles Puigdemont, ha detallat que una de les opcions més viables per aconseguir-ho és aprofitar la renovació d'antenes de telefonia mòbil que caldrà fer per adaptar-se a la quarta generació. Segons Puigdemont, més que complicacions tècniques, la dificultat és l'antenització perquè el barri vell està ple de patrimoni i bona part està protegit.

Puigdemont, que aquest divendres ha fet balanç del primer any de l'àrea d'alcaldia, ha destacat algunes de les actuacions que han fet en matèria d'accessibilitat de l'ajuntament -a través de xarxes socials i renovació de la pàgina web-, de participació -permetent que les entitats puguin dir la seva als plenes municipals- i de l'àrea del triangle patrimoni, cultura i turisme. L'obertura al públic de la Casa Masó o la posada en funcionament de la Marfà són algunes de les fites que fixa com a rellevants.

En l'àmbit de la cultura, també ha explicat que estan treballant en un projecte per convertir les 'Lletres toves' de Torres Monsó, situades davant la seu del Govern, en una verdadera "icona" de la ciutat. Per a Puigdemont ja ho són i, per això, les volen potenciar. De moment, i ja està molt avançat, estan fent uns jocs infantils amb material tou i flexible que s'han d'instal·lar als patis de les escoles bressol. Una altra opció seria, per exemple, idear 'souvenirs' amb l'escultura com a inspiració.

L'Ajuntament també vol apostar per potenciar aquest trinomi de cultura i turisme lligat al patrimoni i una forma de fer-ho, ha explicat Puigdemont, és donant importància a alguns espais claus de la ciutat, com ara el call jueu. De fet, l'alcalde ha explicat que acaben de començar una campanya d'obres i excavacions per oferir una millor visita als turistes.