Girona crea la L12 entre Sant Daniel amb la residència del Puig d'en Roca amb un bus cada hora

El dimarts 2 de juny es posarà en funcionament

Transports Metropolitans de Girona (TMG) incorporarà una nova línia de bus urbà que unirà el barri de Sant Daniel amb la residència del Puig d'en Roca, però tindrà com a sortida i arribada a l'avinguda de Ramon Folch.
Aquesta nova connexió s'ha batejat com la L12 i comptarà amb una freqüència de cada hora els dies laborables, però els caps de setmana i festius no circularà. La primera sortida serà a les set del matí i la última a les nou del vespre. La L12 s'estrenarà el dimarts de la setmana que ve, dia 2 de juny, després que aquest dijous s'aprovés en el consell d'administració. Una vegada s'hagi consolidat la freqüència i el recorregut, el plenari haurà d'aprovar-ne la seva creació definitiva.
 
Primer, l’autobús es dirigirà cap a Sant Daniel, parant al CAP Santa Clara, al Pont de Pedra, a la plaça de Catalunya, a la plaça del Vi i als carrers de la Cort Reial, dels Calderers i de Jaume Pons i Martí. En el carrer de Sant Daniel, s’aturarà en cinc punts diferents. L'últim d'ells serà el monestir.
 
Tot seguit, tornarà cap a l’avinguda de Ramon Folch parant al carrer del Bellaire, a la rotonda del Pont de Pedret i a la rotonda del Rellotge. Un cop davant dels jutjats, l’autobús s’enfilarà cap a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta i la Residència de gent gran de Puig d’en Roca. Durant el trajecte, s’aturarà al passeig de la Devesa, a Sant Ponç, a l’Hospital, a la plaça de la Vila de Perpinyà, a l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan i al carrer d’Antoni Varès i Martinell fins arribar a la residència. Finalment, tornarà a l’avinguda de Ramon Folch parant al carrer del Pont de la Barca i al passeig de la Devesa. L’Ajuntament realitzarà una bustiada als veïns de Sant Daniel perquè coneguin aquesta nova línia de bus urbà de TMG.
 
L’objectiu principal d’aquest nou recorregut és millorar la freqüència de pas al barri de Sant Daniel i perfeccionar altres recorreguts. I és que amb la posada en marxa de l’L12 es duran a terme petits canvis en altres línies. Per una banda, l’L11 que connecta amb el campus de la UdG a Montilivi no circularà pel Barri Vell sinó que anirà directament a l’avinguda de Ramon Folch i després es dirigirà directament cap al CAP Güell. A més, s’augmentarà la capacitat del bus canviant el minibús per un de més gran. Per l’altra banda, l’L2 no arribarà a la residència de gent gran de Puig d’en Roca, només fins a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta. Aquest escurçament del recorregut permetrà millorar la puntualitat d’aquesta línia