El noi mort a Lloret intentava saltar d'un hotel a un altre a través del terrat

L'Ajuntament no sancionarà l'hotel i ressalta que s'està anant "pel bon camí" per canviar la imatge del municipi

Segons les dades facilitades pel regidor de Turisme de Lloret de Mar, el jove - per circumstàncies que encara es desconeixen- hauria decidit pujar al terrat de l'hotel Frigola on s'allotjava i intentar saltar fins al terrat de l'hotel Blau per banyar-se a la piscina d'aquest establiment. Els dos hotels estan situats en els números 19 i 21 de l'avinguda Just Marlès, no obstant això, hi ha una gran distància entre els dos edificis. Orbitg ha destacat que el jove viatjava amb un grup d'amics, els quals han necessitat tractament i ajuda psicològica després de l'accident.

"No entenem ni sabem per què el noi ha obrat així, tot sembla indicar que ho ha fet de manera irreflexiva", ha explicat el regidor. Orobitg ha destacat que es tracta d'un incident "lamentable" i ha assegurat que estan profundament consternats. "És totalment lamentable que una persona, en la flor de la vida, hagi patit un accident d'aquestes característiques", ha ressaltat.

El consistori no té previst sancionar l'hotel Frigola

D'altra banda, el regidor ha destacat que, en principi, el consistori no té previst sancionar a l'establiment. "S'han d'investigar les causes del fet però tot apunta que el jove ha decidit saltar i, per tant, la responsabilitat d'una persona és obrar amb sentit comú", ha explicat. Segons Orobitg, el consistori no pot exigir als empresaris que estiguin vigilant constantment els seus clients. "Els hotels que tinguin clients que provoquen molèsties han de fer-los fora" ha explicat el regidor. Segons Orobitg, els hotels del municipi no han de suportar visitants que "fan el dròpol" i provoquen problemes de convivència i civisme.

Ara fa dues setmanes va entrar en vigor la nova ordenança de civisme de Lloret de Mar sorgida arran dels incidents de l'estiu passat. La normativa prohibeix el consum d'alcohol a la via pública, les promocions que conviden al consum excessiu i preveu sancions per als hotelers i propietaris de locals que permetin accions perilloses i incíviques com el 'balconing' o les baralles. L'ordenança ha estat un primer pas per intentar canviar el model de turisme de borratxera del municipi i fomentar la convivència entre els visitants i residents.

Davant aquest nou cas de 'balconing', el regidor de Lloret de Mar ha explicat que estan treballant fort per modificar la visió i el model d'oci tot i que saben que "les coses no podran canviar d'un dia per un altre". "Hem decidit tirar pel dret amb unes actuacions que són imprescindibles i ens trobarem moltes pedres pel camí però cal seguir endavant", ha explicat Orobitg. "Som conscients que trobarem pedres pel camí, però estem convençuts que fem el que cal", ha conclòs.