Mor un jove de 20 anys en caure des d'un setè pis mentre feia 'balconing'

Els equips sanitaris no han pogut fer res per salvar-li la vida

Es tracta de la primera víctima mortal pel fenomen conegut com a 'balconing' des que el mes passat l'Ajuntament de Lloret de Mar aprovés una nova ordenança de civisme i via pública que preveu sancions per als establiments on els seus clients passin d'un balcó a l'altre. La nova ordenança, que substitueix l'anterior de 30 anys de vigència, preveu sancions d'entre 750 i 1.500 euros per a aquells hotels que no posin mesures per evitar el 'balconing'.

El passat 25 de març, un jove de 17 anys de nacionalitat portuguesa va morir també en els mateixos apartaments en precipitar-se des d'un cinquè pis. El menor es trobava amb els seus amics en un balcó de l'edifici i va caure al buit. En aquest cas, però, els Mossos d'Esquadra van descartar que s'hagués tractat d'un cas de 'balconing' i van apuntar a un accident o suïcidi.

Pocs dies més tard, a la matinada del 2 d'abril, un jove britànic es va trencar el crani en caure des del segon pis dels apartaments Bolero Park del mateix municipi. El jove va trucar primer la porta del seu apartament però els amics que hi havia dins no el van escoltar. Per això, va demanar als inquilins de l'apartament del costat que el deixessin passar per saltar pel balcó. Va ser llavors quan va caure de caps al carrer i es va fracturar el crani.