Arbúcies acollirà la 2a Escola d'Estiu de Solidaritat Catalana per la Independència

L'aplec coincidirà amb l'acampada de Joves per la Independència que agruparà activitats lúdiques i concerts

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, ha destacat que la segona edició de l'Escola d'Estiu serà una "escola de formació" on s'abordarà principalment "l'estratègia possible cap a la independència".

Les jornades, dirigides per Núria Cadenes, comptaran amb xerrades obertes a tota la ciutadania a càrrec de Vicent Partal, Victor Alexandre o Santiago Espot. A més, es realitzarà un homenatge a la figura de Joan Fuster i es lliurarà el Premi Solidaritat 2012 a tres diputats del partit polític que podran explicar als assistents la tasca que realitzen al Parlament.  Les jornades començaran el proper divendres 6 de juliol amb un concert organitzat per Joves per la Independència en el qual actuaran grups com Brams o Miquel del Roig.

El dissabte dia 7 de juliol, el president de SI, Toni Strubell, donarà el tret de sortida a l'Escola d'Estiu i posteriorment es realitzarà una taula rodona sobre el pacte fiscal amb la col·laboració de Jaume Renyer, Jaume Argerich i Joan Canadell. Tot seguit, es farà una tertúlia amb les intervencions de Josep Guia i Victor Alexandre.

Les jornades també agruparan diverses xerrades sobre energies renovables, catalanisme, llibertat i fins i tot una visita guiada a la casa natal del general Moragues. 

A més de les conferències polítiques, les jornades coincideixen amb el festival musical anomenat 'Estima la Independència' que està organitzat per Joves per la Independència i que portarà grups musical tant reconeguts com: la Iaia, Eixut, Brams, Miquel del Roig, Taverners, La Iaia, Dr. Calypso, Dj Clandestino, entre d'altres.  

En l'acte de presentació aquest dijous de les activitats, l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, s'ha mostrat satisfet per poder situar el municipi d'Arbúcies dins el mapa independentista de festivals estiuencs.