L'alcalde i la secretària de Castellfollit declaren imputats per expropiació il·legal de terrenys

Atribueixen a un "error de càlcul topogràfic" que construïssin sobre un tros de parcel·la que no estava expropiat

Nou episodi en la guerra judicial desencadenada entorn al nou ajuntament de Castellfollit de la Roca (Garrotxa). La construcció del nou ajuntament, un edifici situat al mig del poble, està envoltada de polèmica i és un focus de conflicte constant entre l'antic propietari dels terrenys i l'alcalde i la secretària municipal. Primer, no es van posar d'acord amb la mateixa expropiació forçosa, que va arribar a mans del Jurat d'Expropiació. Després, per la via el contenciós administratiu, que ha declarat il·legal part de l'edifici i, finalment, per la via penal.

El primer episodi penal ja ha arribat a judici. Es tractava de la querella contra Coromina i Serra per, suposadament, haver falsificat un certificat per aconseguir una subvenció. Segons les acusacions, haurien dit que ja tenien els terrenys quan encara no estava resolta l'expropiació. El jutjat penal 2 els va absoldre però la sentència es pot recórrer. El segon assalt per la via penal ha començat aquest dimarts als Jutjats d'Olot, encarregat de la instrucció del cas.

Dimarts al matí, l'alcalde i la secretària municipal han declarat com a imputats per expropiació il·legal perquè, segons la demanda, haurien ocupat conscientment més terreny del que havien expropiat. En total, afectaria a uns 20 metres quadrats que no serien propietat de l'Ajuntament de Castellfollit. La defensa, encapçalada pel lletrat Xavier Melero, considera que no hi ha cap tipus de responsabilitat penal ni de delicte comès a consciència per l'alcalde i la secretària. La defensa esgrimeix que tot es deu a una qüestió tècnica: un error de càlcul topogràfic que atribuïa més superfície de la realment expropiada.