Creen la marca de qualitat 'Producte del Ripollès'

Els vedells, xais o porcs han de ser nascuts i criats a la comarca

Els requisits bàsics que han de seguir els productors que volen oferir els seus productes sota la marca 'Producte del Ripollès' són criar animals nascuts a la comarca o productes cultivats al territori. La certificació s'ha dut a terme a través de l'Entitat d'Inspecció i Certificació de Girona S.L..

Des de l'àrea de dinamització del sector agroalimentari del Consorci Ripollès Desenvolupament, Ferran Doliu ha assenyalat que "s'ha volgut donar un prestigi de qualitat i de producte d'excel·lència a aquests embotits". En especial, però, a la 'llangonisseta del Ripollès', una botifarra que s'elabora a partir de carn magre de porc que es trinxa amb la màquina de picar i, llavors, es barreja afegint-hi les espècies. Després, s'emboteix en un budell natural de porc, es talla i es lliga pels dos extrems amb un cordill de color groc, verd i blanc.

Doliu ha assenyalat que tots els productes ofereixen "una gran qualitat", "s'elaboren seguint la tradició de les generacions anteriors" i, ha destacat, que "són únics per la seva curació artesanal".

Per donar a conèixer la nova marca i que els consumidors puguin conèixer les característiques dels productes, se sortejaran a través de Facebook i cada quinze dies un lot d'embotits del Ripollès.