CiU demana a Madrid que negociï la venda de l'antiga base Loran a Torroella de Montgrí

Jordi Xuclà reclama donar un nou ús als terrenys militars dins del Parc Natural del Montgrí-Illes Medes-Baix Ter

Xuclà defensarà aquesta proposició no de Llei aquest dimecres al Congrés, segons ha informat CiU en una nota de premsa. Ha recordat que des de 1994 el govern espanyol "no ha donat cap ús" a la base, amb una "consegüent degradació" de les instal·lacions. Així mateix, fa referència als terrenys militars Punta Milà i la Clota, que apunta que també es troben abandonats.

El diputat per Girona ha destacat l'"excepcional situació estratègica d'aquestes edificacions, que va portar el ple municipal de l'Ajuntament de Torroella a demanar el 2004 al govern espanyol la cessió de la base Loran per convertir-la en un Centre d'Estudis del Paisatge, la Fauna i la Flora del Parc Natural del Montgrí-Illes Medes-Baix Ter", la qual cosa "no s'ha dut a terme".

Segons Xuclà, la reconversió d'aquestes instal·lacions militars aportarien "beneficis mediambientals, naturals, paisatgístics, humans, econòmics i turístics". Per aquest motiu demana la reconversió de la base Loran i la demolició de "les instal·lacions de les bateries militars número 5 de Punta Milà i número 6 de la Clota" per tal d'adequar-les a "elements per a l'ús de la ciutadania, com itineraris de senderisme, centres d'educació ambiental o centres d'interpretació del territori".