Comença la campanya de prevenció d'incendis a les Gavarres, l'Ardenya-Cadiretes i el Montgrí

En dies de risc elevat de foc, s'activaran fins a 12 vehicles de les ADF per patrullar en els tres espais

La campanya compta amb el suport del Consorci de les Gavarres i el Consorci de l'Ardenya-Cadiretes. Durant aquests dies, s'utilitzaran tres vehicles, un en cada massís, a més d'un altre vehicle de control que exercirà tasques de detecció, informació i primera intervenció a la zones amb més risc segons les circumstàncies del moment. Cada equip estarà format per tres persones que s'organitzaran en torns de dues. El vehicle de coordinació també farà tasques de centre de comunicació radiofònica.

A part d'aquest dispositiu, en dies de risc elevat o incendi forestal, s'activaran vuit vehicles més amb un total de setze voluntaris. La Federació d'Agrupacions de Defensa Forestal ha detallat que els equips també podran disposar de dipòsits d'aigua arrossegats per tractors si s'ha de donar suport als camions de bombers.

Aquest any, l'aportació de la Diputació de Girona a la campanya és de 60.000 euros. La gran majoria d'ells estan destinats a la contractació de les dotze persones implicades de forma directe o permanent en la campanya. En concret, es tracta de nou persones que treballaran vigilant els espais, dos sotscoordinadors i un coordinador. La Federació aportarà els vehicles i l'equipament.