La Fecasarm demana ampliar els horaris de les terrasses a Girona

Proposa 30 minuts addicionals cada dia a les zones és protegides acústicament

La Fecasarm (Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals) ha sol·licitat en les darreres hores a les alcaldesses de Barcelona i de Girona, respectivament, una ampliació horària d'estiu per a les terrasses de sengles ciutats, amb l'objectiu d'ajudar a les activitats de bar i restaurant que compten amb les mateixes a superar l'emergència econòmica que estan patint arrel de la pandèmia de la covid-19.

A Girona, Fecasarm ha sol·licitat ampliar els horaris en 30 minuts tots els dies de la setmana a les zones A i B (zones amb una major protecció de la contaminació acústica) i en 45 minuts tots els dies de la setmana a la zona C (zona menys protegida acústicament). L'ampliació horària s'ha sol·licitat entre els dies 29 de Maig i el 3 de Novembre.

Pel que fa a Barcelona, la federació ha sol·licitat que les terrasses puguin tancar, entre els dies 25 de maig i fins el 31 d'Octubre a les 0:30h les nits d'entre setmana (de diumenge a dijous), i a les 2h de la matinada les nits de divendres, dissabte i vigílies de festiu. Això implica 30 minuts més d'horari els dies d'entre setmana i d'1 hora les nits de cap de setmana i vigílies de festiu. Tot i que les nits d'entre setmana l'Ordenança de terrasses permet demanar fins una hora més, la Fecasarm ha desestimat demanar una hora i ha sol·licitat 30 minuts, tot i que per les nits de cap de setmana sí que ha demanat 1 hora més. Tal i com ha explicat Joaquim Boadas, secretari general de l'entitat "hem considerat que entre setmana no hi ha tanta demanda com el cap de setmana i també és cert que hi ha més gent que treballa al dia següent, per això només demanem 30 minuts dels 60 possibles per evitar molèsties. Ara bé, quan als caps de setmana i vigílies de festius, hi ha molta més demanda i no hi ha tanta gent que treballi al dia següent, pel que atesa la gravíssima situació de crisi  no trobem exagerat demanar una hora més, i menys quan la propia ordenança així ja preveu poder-ho sol·licitar i quan moltes famílies depenen d'aquests negocis que es juguen la supervivència".

L'ampliació de superfície no és suficient

Des de la Fecasarm, valoren "molt positivament" l'ampliació de superfície de terrasses que han concedit ambdós ajuntaments a les activitats per ajudar-les a complir amb les mesures sanitàries sense perdre taules però reclamen l'ampliació horària.

Segons David López, president de la Fecasarm, "en aquests moments d'emergència econòmica cal que les administracions ajudin als nostres empresaris i empresàries amb totes les mesures possibles i si ampliar horaris és una d'elles, sempre que no es perjudiqui a ningú i no s'ocasionin molèsties, cal adoptar-les. Concedir aquesta ampliació permetria a cada local beneficiat mantenir un lloc de treball més i facturar una mitjana de 150 euros més per nit (uns 4.500.- euros/mes). Cal tenir en compte que les limitacions s'aproven molt fàcilment, però costa molt que s'aprovin ajudes i ampliacions, pel que demanem un esforç a les administracions ja que els nostres empresaris porten dos mesos sense ingressar ni un euro però malgrat això han de seguir pagant lloguers, hipoteques, Seguretat Social i tributs, i per molt que se'ls concedeixin aplaçaments tot això -un dia o altre-, s'haurà d'acabar pagant", ha explicat.