Renfe amplia els horaris entre Barcelona i Figueres a partir d'aquest diumenge

La companyia també crea un nou abonament trimestral per Rodalies i Regionals a partir de l'agost amb nombre de viatges il·limitats

Al matí, de dilluns a divendres, el primer comboi sortirà de l'estació de Figueres a les 05:44, amb parada a Flaçà a les 05:58, un tren que fins ara sortia a les 06.11h de Girona.

La reordenació obliga a ajustar lleument l'horari del segon i tercer tren matinal, que sortiran de Figueres a les 05:59 (de dilluns a dissabte) i 06:43 (diari), respectivament.

Tots aquests serveis seran prestats per trens Media Distancia (MD) de Renfe. La resta de freqüències i horaris, tant de MD com de trens Regionals, es mantenen com fins ara en tota la línia R-11 entre Portbou i Barcelona.

Aquest ajustaments era una de les demandes dels usuaris i del territori de la demarcació de Girona, que havien reivindicat l'ampliació d'horaris. Ara, els usuaris amb destí Flaça i Figueres tindran la possibilitat d'arribar-hi una hora i tres quarts més tard respecte els horaris actuals, mentre que els viatgers amb destí Girona disposaran de 30 minuts més respecte l'actualitat.

Reducció de 10 i 15 minuts per trajecte

La finalització dels trams pendents de les obres de la línia d'alta velocitat i la corresponent eliminació de les limitacions temporals de velocitat també suposaran que, de forma progressiva, s'escurcin els temps de trajecte de les línies R2 Nord i R11. En el cas de la R11 això suposarà, quan acabin les obres, un estalvi de temps d'entre 10 i 15 minuts aproximadament.

Els nous horaris d'aquest diumenge també implicaran que tots els trens regionals que circulin per Altafulla i Tamarit facin una parada comercial a l'estació i que s'adeqüin els horaris de la R8 per facilitar la connectivitat amb la línia R2 a Montmeló.

Nou abonament trimestral a l'agost

Rodalies de Catalunya posarà en marxa, a l'agost, un abonament trimestral per als usuaris de serveis de Rodalies i Regionals amb l'objectiu de primar a l'usuari que fa un ús més recurrent del transport públic. Aquest abonament, proporcionalment més econòmic respecte els actuals títols mensuals, es tarificarà en funció de les zones de pas per als usuaris de Rodalies, i segons quilòmetres per als desplaçaments de Regionals. El nombre de viatges que inclourà serà il·limitat dins el seu període de validesa.