La comunitat on viu l'exalcalde de Blanes no va pagar la taxa d'entrada de vehicles durant dos anys

Anselm Ramos diu que l'impost es va començar a aplicar quan Marigó era aleshores alcalde del municipi

L'actual equip de govern de Blanes va encarregar un estudi extern a una empresa al detectar que hi havia molta gent que no pagava la taxa d'entrada de vehicles. L'estudi determina que dels 4.500 garatges que hi ha al municipi de la Selva, 2.200 veïns no paguen una taxa de 41 euros anuals per entrada de vehicles. Una taxa que tots els veïns amb garatge han d'abonar, tinguin o no un gual que en prohibeix l'estacionament. Aquesta taxa s'aplica doncs en concepte de desgast del carrer.

Davant aquesta situació, i sabent que la normativa que estipula aquesta taxa va entrar en vigor el gener del 2006, l'ajuntament demana ara a aquests veïns els pagaments enrederits del 2007, 2008 i 2009.

La discussió entre el regidor i l'exalcalde de Blanes va arribar durant la votació d'una moció presentada a instàncies del PSC. En aquesta moció, Marigó defensava que s'informés als ciutadans que se'ls reclama aquest pagament i que se'ls deixi un temps d'un o dos mesos perquè donessin d'alta el seu garatge.

Després de l'exposició de la moció, Ramos va increpar l'exalcalde socialista i li va retreure que la seva comunitat havia estat una de les que no havia abonat aquesta quantitat durant dos anys i que no ha estat fins al 2008, quan han volgut posar un gual, que han començat a pagar la taxa. Aquest període coincideix quan Marigó era alcalde de Blanes. 'Aquí tothom ha de pagar les taxes ordinàries i hem fet un exercici de responsabilitat demanant aquests pagaments', ha afirmat Ramos que diu que Marigó no pot 'al·legar desconeixement' ja que l'ordenança que establia la taxa d'entrada de vehicles es va modificar mentre ell era alcalde.

Durant el ple, celebrat el dilluns a la nit, Marigó no va entrar a contestar a Ramos i va dir que era una qüestió de la comunitat de propietaris 'i no una qüestió personal'. Ara bé, aquest matí l'exalcalde s'ha defensat dient que la comunitat de veïns, formada per 14 propietaris, es va configurar com a tal el 2008 i que, per tant, abans no havien abonat cap quantitat. 'No podíem demanar cap placa perquè no estava constituïda la comunitat', ha defensat Marigó.

Ara bé, la major preocupació de Marigó és, segons ha explicat, com va obtenir Ramos aquesta informació sobre la seva comunitat de veïns. 'Aquesta informació no és pública, sinó que l'ha de consultar prèvia autorització', ha manifestat el portaveu dels socialistes de Blanes que es tem que la protecció de dades de l'ajuntament hagi quedat en entredit. A més, també ha alertat que si Ramos 'pot aconseguir les dades de qualsevol contribuent' en pot fer un ús professional ja que és gestor administratiu i API. 'Em preocupa l'ús de les dades personals que pot fer una persona sense escrúpols', ha afirmat.

 
  • L'exalcalde de Blanes i portaveu dels socialistes, Josep Marigó, defensa que la seva comunitat de veïns no es va constituir fins al 2008
  • Ramos explica que la comunitat de veïns on viu l'exalcalde no va pagar i que li reclamen el pagament 'en un exercici de responsabilitat'