Puigdemont reivindica el paper de Girona en la vertebració de la Catalunya del segle XXI

Assegura que la finalització del desdoblament de l'Eix Transversal potenciarà les relacions amb Lleida

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha visitat aquest dimarts la ciutat de Lleida on ha estat rebut per l'alcalde d'aquesta ciutat, Àngel Ros. Durant la trobada, l'alcalde de Lleida ha remarcat els nexes d'unió entre les dues ciutats, dos territoris que, per Ros, "representen l'equilibri a Catalunya".   

Ros i Puigdemont també han repassat les línies comunes que actualment ja comparteixen les dues capitals i han assegurat que "que poden anar més enllà" potenciades per la millora de les comunicacions entre ambdbues ciutats. Ros ha recordat "l'estreta" relació que existeix entre les dues ciutats en el camp agroalimentari, "en el procés de producció en què està focalitzat més Lleida i en el de la transformació, Girona i també hi ha hagut tradició de col·laboració en el món cultural" i ha remarcat el gran camí a recórrer en àmbits com ara l'universitari i els parcs científics. 

En aquest sentit, els dos alcaldes han defensat que infraestructures com ara la finalització de les obres de desdoblament de l'Eix Transversal o l'arribada de l'Alta Velocitat a Girona afavoriran les relacions entre les dues ciutats. 

Durant la seva estada a Lleida, Puigdemont ha visitat, acompanyat en tot moment per Ros, l'Ajuntament de Lleida, la Seu Vella, el Parc Científic Agroalimentari de Lleida i el palau de congressos La Llotja.