Figueres cedirà part del cementiri perquè les diferents comunitats religioses facin centres de culte

El consistori només cedirà els espais però, en cap cas, construirà cap edifici

'Figueres pot ser exemplar com a model de convivència', ha afirmat l'alcalde que ha explicat que aquesta modificació del pla general urbanístic és un pas d'acord amb la Llei d'equipaments religiosos aprovada per la Generalitat.

El projecte d'ampliació del cementiri preveu un augment de fins el 40% de la superfície actual. L'ajuntament vol habilitar una zona destinada a l'edificació de centres de cultes. 'No pagarem cap construcció ni equipament de culte', ha afirmat Vila que seran les comunitats religioses les que hauran d'aportar els recursos. Segons ha informat l'alcalde, fins ara l'ajuntament ha rebut peticions formals de la comunitat ortodoxa i de la evangelista per tenir un espai destinat al culte.

Apart d'aquest primer projecte, Vila ha explicat que la modificació del pla general també preveu dos projectes més. El primer, condicionar les zones boscoses de les 'cases dels americans' per tal de convertir-les en parcs i zones de passeig. I el segon, ampliar els equipaments esportius a Vilatenim.

L'alcalde de Figueres ha explicat que, per ara, no hi ha terminis concretats i que els projectes s'hauran d'anar modificant i adaptant al context. 'El context no ajuda gaire', ha dit l'alcalde. De moment, el projecte del passeig de les confessions és el més encaminat. 'És possible que es comenci a tirar endavant al 2011', ha explicat Vila.