Defecacions de burro amb premi

El club de futbol Bosc de Tosca celebra el "Cagaburro", un original concurs per recaptar fons

Quatre burros, un a cada cantonada del camp i un cinquè que partia del cercle central, es van posar en moviment el dissabte a la tarda al camp de futbol de C.E.F Bosc de Tosca de Les Preses (Garrotxa). L'objectiu: que defequessin dins d'una de les 3.200 parcel·les d'un metre quadrat que hi havien repartides al llarg del terreny de joc. Cada una d'aquestes havien estat comprades pels veïns del municipi amb l'esperança que algun dels animals deposites les seves restes i així resultar guanyador d'un premi.

Aquesta iniciativa, ideada pels mateixos membres del club esportiu, va sorgir després d'observar una important davallada d'ajudes per part de les administracions per mantenir l'entitat. El context de crisi també ha fet minvar el nombre de patrocinadors i, tot plegat, els ha empès a celebrar la primera edició del "Cagaburro" que podria tenir continuïtat els propers anys.

Paciència és la clau

A les quatre de la tarda, els cinc burros ben identificats amb els cinc colors que els diferenciaven, van fer una volta de reconeixement encoratjats i sota la mirada atenta del públic assistent, acompanyats per l'alcalde de les Preses, Pere Vila, i el president de l'Escola de Futbol Bosc de Tosca, Enric Rodà.
 

 
A continuació es van deixar anar d'un en un els cinc "burros de la sort", i els quatre primers en menys de 10 minuts cada un, van marcar quines eres les parcel·les guanyadores. Tanmateix el cinquè i últim ase, identificat amb el color verd, no va defecar fins passats quaranta minuts. Amb tot, les parcel.les guanyadors van ser: pel color groc el 1.429, pel vermell el 977, pel Rosa el 934, pel Blau el 2.505 i pel verd el 2.592. Ara els guanyadors tenen trenta dies per informar que són un dels agraciats o, del contrari, el premi es declararà desert.

Galeria d'imatges del concurs