Els cambrers acusats de quedar-se més de 6.000 € de les consumicions neguen els fets

Els treballadors diuen que no van estafar l'empresa sinó que van cometre "errors" amb el nou sistema informàtic per fer comandes

Segons les acusacions, l'estiu del 2008 Antonio M. P. com a encarregat i Montserrat M. T. com a cambrera del restaurant i de la terrassa de l'hotel Miramar de Lloret de Mar es van apropiar, entre els dos, de 6.031,15 euros. Fiscalia i acusació particular sostenen que els dos empleats cobraven els tiquets als clients però després anul·laven la comanda i es quedaven amb els diners que, en teoria, havien d'anar a la caixa.

Els dos treballadors han negat avui haver-se quedat amb un sol euro de la caixa i han assegurat que tots els tiquets estaven "ben anul·lats" perquè es cometien errors amb les PDA, el sistema informàtic nou que utilitzaven per fer comandes. L'encarregat, Antonio M. P., ha explicat que l'empresa va instal·lar el nou sistema sense fer cap curs de formació als treballadors. "Ens vam haver d'espavilar com vam poder, és evident que cometíem mil errors al dia", ha afirmat.

Els empleats, que han assegurat que el jutge del social els va donar la raó i va declarar improcedents els seus acomiadaments, han explicat que "feia anys" que estaven al capdavant del restaurant i de la terrassa i que mai hi havia hagut cap problema ni la caixa havia deixat de quadrar. De fet, l'encarregat apunta que el van acomiadar perquè li van prometre per escrit que si facturava més de 280.000 euros a la terrassa en una sola temporada li donarien una comissió del 8%. "Quan em van acomiadar pensava que era per no pagar-me, però no m'imaginava que acabaria així", ha afirmat.

Segons els dos treballadors, es tracta d'un complot per justificar que els fessin fora. L'advocat de l'hotel els ha preguntat com justifiquen que tots els tiquets els anul·lessin un cop constava que els clients ja havien pagat. Els empleats han explicat que sovint feien factura a clients que eren de l'hotel i després els havien d'anul·lar perquè tenien mitja pensió o pensió complerta i, per tant, no havien de pagar. A més, han exposat que moltes vegades havien de suprimir tiquets perquè els clients decidien canviar de plat a última hora o el cambrer havia tocat un tecla que no tocava.

La fiscal demana inicialment una pena de 5 anys de presó per un delicte continuat d'estafa, falsificació continuada de document mercantil i un delicte continuat d'apropiació indeguda. L'acusació particular eleva la petició a 6 anys. En matèria de responsabilitat civil demanen que tornin els diners que, segons les acusacions, es van quedar: l'encarregat 4.675,65 euros i la cambrera 1.355,40. La defensa, en canvi, en demana l'absolució.