Jutgen dos cambrers acusats d'embutxacar-se més de 6.000 € en diners de les consumicions

El fiscal demana que els condemnin a penes de fins a cinc anys de presó per estafa

Segons l'escrit d'acusacions provisionals, els fets van passar l'estiu del 2008. Els dos processats, Antonio M.P. i Montserrat M.T., treballaven de cambrers a l'Hotel Miramar de Lloret, situat al passeig Jacint Verdaguer d'aquest municipi selvatà.

Els dos joves, que aleshores tenien 32 i 23 anys, s'encarregaven de la terrassa. Prenien la comanda als clients i l'anotaven electrònicament en una PDA, que l'enviava cap a la cuina. Segons sosté el fiscal, però, entre mitjans juliol i principis de setembre, els dos cambrers van idear una estratagema per treure's un sobresou.

El fiscal sosté que, "en múltiples ocasions", els acusats van manipular manualment les seves PDA i van anular moltes comandes de begudes i menjar que ja havien servit -i cobrat- als clients. Després, els dos cambrers s'embutxacaven els diners d'aquestes consumicions i, a la nit, feien quadrar la caixa per no aixecar sospites.

Segons l'acusació pública, durant aquell mes i mig, Antonio M.P. es va arribar a quedar 4.675,75 euros amb aquesta estratagema. I Montserrat M.T. se'n va arribar a emportar 1.355,40.

El fiscal imputa als dos acusats un delicte continuat d'estafa i un altre de falsificació de document mercantil (aquest darrer, perquè els cambrers anul·laven els tiquets de caixa). Per a cadascun d'ells, demana una pena de cinc anys de presó i que paguin una multa de 3.600 euros.

De manera alternativa, l'acusació qualifica els fets d'un delicte continuat d'apropiació indeguda. En aquest cas, sol·licita que es condemni els dos cambrers a tres anys de presó, i que també hagin de pagar l'import de la multa.

El judici per aquest cas arribarà a l'Audiència de Girona a principis de la setmana vinent. L'encarregada de jutjar-lo serà la Secció Quarta.