2.700 estudiants faran la Selectivitat a les comarques gironines, un 5% més que el 2011

Girona, Olot i Figueres acolliran les proves des d'aquest dimarts fins al dijous

Les facultats de la UdG de Ciències Econòmiques, de Dret i de Lletres, entre altres centres, acolliran a partir de demà les proves de la selectivitat que es facin a la ciutat de Girona. Pel que fa als alumnes que s'examinin a Olot, hauran de desplaçar-se a l'institut La Garrotxa, i els de Figueres, a l'Alexandre Deulofeu o al Cendrassos. D'altra banda, dels estudiants que faran les proves als centres de la UdG, divuit provindran de l'Institut Obert de Catalunya (IOC).

Pel que fa al calendari de les PAU, els exàmens seran del 12 al 14 de juny, i a partir del dia 28 del mateix mes ja es podran consultar les notes per Internet. Les sol·licituds per a una doble correcció o reclamació es podran fer del 3 al 5 de juliol.

Les proves s'iniciaran demà a les nou del matí amb l'examen de llengua castellana i literatura, i l'últim del dia, el de dibuix tècnic, es preveu que acabi a les cinc de la tarda. El dimecres i el dijous els exàmens es faran de dos quarts de nou del matí a dos quarts de cinc de la tarda. La primera prova del 13 de juny serà la d'història i clourà el dia la de tecnologia industrial. L'últim dia, el 14 de juny, les proves s'iniciaran amb la de geografia, i l'examen que tancarà les PAU serà el d'electrotècnia.

Un tribunal únic examinarà els alumnes amb dislèxia

L'estructura de les PAU segueixen el nou model que es va començat a implementar l'any 2010 i es divideix en dues fases: la general, que és obligatòria i consta de cinc exàmens, i l'específica, que és voluntària per a l'estudiant.

En la fase general, els alumnes s'examinen de quatre matèries comunes -llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, llengua estrangera i història o història de la filosofia, a més d'una matèria de modalitat. Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de Batxillerat -que compta un 60%- i la de les PAU -40% restant- podran accedir a la universitat sempre que hagin obtingut un mínim de 4 punts en la fase general. La validesa de la qualificació és indefinida.

En l'altra fase, l'específica, els alumnes poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat i permet obtenir un admissió de fins a 14 punts. En aquest cas, compten les dues millors qualificacions un cop ponderades, obtingudes en matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar. Aquí, les notes obtingudes caduquen als dos anys.

Com ja es va fer l'any passat, hi haurà un tribunal únic que acollirà 145 alumnes de tot Catalunya que en Batxillerat han seguit un pla individualitzat vinculat al trastorn d'aprenentatge de dislèxia.