Tossa de Mar regula les expressions artístiques a l’espai públic

Una nova ordenança preten recuperar la "Babel de les Arts"

L’Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) ha aprovat una nova ordenança que regula les expressions artístiques de petit format a l’espai públic.

Històricament, Tossa ha estat un municipi vinculat amb l’art en totes les seves disciplines, sobretot amb la pintura. Amb aquesta ordenança es pretén recuperar la “Babel de les Arts” en totes les manifestacions artístiques que siguin susceptibles de desenvolupar-se a diversos indrets de la vila i que siguin enriquidores per a tothom, especialment pels visitants.

La regidora de Cultura, Anna Prieto, creu que “aquesta iniciativa ha de reforçar el model de la vila que volem: artística, tranquil·la, farcida d’experiències plaents i orientada al turisme familiar i cultural”.

Prieto afegeix que “a causa del moment que ens ha tocat viure per la covid-19 i que ha afectat greument el sector cultural, la dinamització dels espais a l’aire lliure, en un municipi turístic com el nostre, és una aportació més que ha de contribuir a enriquir culturalment l’experiència del nostre visitant i donar una oportunitat als artistes que es vulguin sumar a aquesta iniciativa. Música, dansa, pintura, etc. seran admeses previ projecte que s’haurà de presentar en el moment de la inscripció”.