El mercat de Platja d'Aro amplia la superfície per poder encabir totes les parades

Els canvis s'aplicaran a partir del 22 de maig

La nova Fase 1 de desconfinament permet que torni l’activitat als mercats en un 25% de les parades o bé amb percentatges més alts si s’adapten i amplien els espais. Aquesta darrera opció és l’aposta de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, a partir de divendres 22 de maig (8-14 h) per al mercat municipal setmanal de Platja d’Aro. El consistori ha ampliat la zona a l’entorn de la Masia Bas per poder acollir totes les parades habituals -fins a 150- i de tots els productes, ara agrupades per gèneres (alimentació, roba, calçat, etc.).

Les previsions indiquen la presència mínima d’un 70% dels estands i d’àmbits variats, ampliant així més enllà de les d’alimentació, presents durant les setmanes de confinament. El nou disseny de l’espai preveu tres punts d’entrada i sortida, distància de seguretat entre les parades, zones de pas per a vianants de 4 a 7 metres i l’estrena un equip de 10 informadors municipals, tant per ajudar als paradistes a localitzar la seva nova ubicació quan s’instal·lin com per atendre al públic visitant i recordar-los la necessitat de seguir les distàncies i mesures de seguretat necessàries, indicacions també recollides en rètols a les entrades.

Coincidint amb la Fase 1 l’Ajuntament reobre nous espais urbans per al gaudi de la ciutadania, respectant franges horàries com a municipi de més de 10.000 habitants i les limitacions de distància d’1 km del domicili per passejar o fer sortides amb infants menors de 14 anys. També a partir de divendres 22 de maig reobren els dos parcs de lleure per a gossos -a Mas Semi de Castell d’Aro i entre el carrer Luxemburg i l’Avinguda de París de Platja d’Aro- amb 10 persones d’aforament i la recomanació d’una estada màxima de 30 minuts, i el Parc dels Estanys de Platja d’Aro (cada dia · 7-21 h), excepte l’accés als miradors.

També l’àmbit comercial, i també divendres 22 de maig, diversos establiments de Platja d’Aro estrenen el distintiu Punt Blanc, impulsat per la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i els ajuntaments de la seva àrea de treball: una acreditació a partir declaració de responsabilitat dels comerços que assumeixen la implantació de les mesures de seguretat i higiene establertes en els protocols dictats pel Ministeri de Sanitat i la Generalitat de Catalunya. Alhora la Cambra ha creat la plataforma virtual anemdecompres.cat amb l’objectiu ajudar a les empreses en la seva digitalització i a fer difusió de la seva activitat i serveis, i també, del distintiu Punt Blanc.