L'ecologia i el consum responsable atrauen centenars de visitants al palau firal de Girona

La fira Eco.Sí compta amb tallers i activitats per donar a conèixer a la ciutadania els beneficis de la cultura ecològica

La directora de la Fira, Anna Albar, ha destacat que enguany s'ha augmentat un 40% el nombre d'expositors respecte l'any passat passant de 105 a 150. Per sectors, el 34% dels expositors son de l'àmbit de l'alimentació, un 20%, de la salut i un 13% estan relacionats amb la bioconstrucció i les energies renovables. La resta es dediquen a l'elaboració de teixits i calçats, productes cosmètics, artesania, joguines i editorials. La majoria d'expositors provenen de la demarcació de Girona, mentre que la resta són d'altres punts de Catalunya i de països com Bèlgica i Andorra, entre altres.

En concret, els visitants poden trobar tota mena de productes certificats per a la higiene personal i del món de la cosmètica, obres d'artesania, materials per a la bioconstrucció, energies renovables, aliments, roba i complements, estalvi i reciclatge, ecoturisme, jocs, llibres o revistes. Des de productes naturals finsa cotxes elèctrics la fira s'ha consolidat aquest any com la mostra de referència gironina en el sector de l'ecologia i les tècniques naturals.

La fira té l'objectiu de difondre i implantar els hàbits saludables, responsables i ecològics a tota la població. Per aquest motiu, el certamen acull més d'un centenar d'activitats com el mercat de productes ecològics de temporada procedents de productors de les comarques gironins. L'Eco-Sí també compta amb demostracions gastronòmiques, tallers, xerrades, conferències i, fins i tot, desfilades de moda. A més, hi ha l'Espai dona pensat per compartir i rebre informació sobre la dona, l'embaràs, el part i la lactància. Els interessats també poden participar a l'espai de 'networking' per a l'intercanvi empresarial, de nous projectes, la connexió d'idees i contactes i treballs col·lectius.

Fins i tot els més petits poden gaudir i participar de l'Eco.Sí. La fira ofereix tallers infantis i juvenils, passejades amb ponis o gimcanes per entretenir a menuts i adults.

En concret, aquest dissabte el saló s'ha omplert de visitants encuriosits per la conferència dels membres de l'escola de bioconstrucció que han explicat les tècniques constructives més adequades per a una edificació respectuosa amb el medi ambient. Els interessats també s'han mostrat sorpresos amb les explicacions de la terapeuta Paula Leiva sobre les constal·lacions familiars o els coneixements de Valeria Joaniquet sobre el poder dels somnis.

D'altra banda, el cuiner de l'hotel restaurant Miramar de Llafranc ha participat en el certamen oferint una xerrada sobre les característiques de la pesca sostenible i el consultor especialitzat en el tractament i gestió de l'aigua sense productes químics, Alberto Mesanza, ha detallat la importància dels filtres per aconseguir una aigua de qualitat, apte pel consum. A més d'aquestes xerrades, el certamen ha acollit tota mena de conferències sobre la els nutrients de la civada, els perills potencials dels transgènics per a la salut humana o els usos terapèutics dels perfums naturals, entre d'altres. La fira també ha comptat amb tallers de cuina, demostracions d'extinció d'incendis d'ús domèstic o actuacions musicals amb instruments ètnics com bols tibetans i gongs xinesos.

Durant aquest diumenge la fira acollirà un mercat d'intercanvi on els visitants podran portar les coses que no utilitzen i bescanviar-les amb altres elements d'altres assistents sense necessitat d'utilitzar diners. A més, el palau firal de Girona acollirà nous tallers sobre aromaterapia, horticultura vibracional, melmelades i fins i tot una taula debat sobre els beneficis de l'aigua, entre moltes d'altres activitats.