Girona podria ampliar el mercat de la Devesa dissabte si ''es garanteix la seguretat''

El Gremi demana treure les restriccions en el nombre de parades

El mercat de la Devesa de Girona podria ampliar la seva capacitat les properes setmanes si aquest dissabte "es garanteix la seguretat" entre els compradors i els marxants. Així ho ha afirmat aquest dimecres la regidora de Promoció Econòmica de Girona, Glòria Plana, després d'una reunió amb les tres entitats que representen els marxants a la ciutat. Plana ha destacat que el mercat del dissabte és "un termòmetre" per saber com està funcionant.

Actualment el consistori només permet que hi hagi un 25% de les parades multisectorials per complir amb la normativa del BOE. Plana ha recordat que el govern espanyol permet recuperar les parades de roba i complements a partir de la fase 1, però ho limita a un 25% de la capacitat habitual.

La regidora ha recordat que el consistori no ha estat "restrictiu" amb aquesta mesura, ja que han considerat que les parades de fruita i verdura no s'incloïen en aquesta quarta part. "Això vol dir que tenim un mercat que funciona al 40% de la seva capacitat", ha afegit Plana.

Tot i així, en la reunió els marxants han mostrat la seva intenció d'"entrar en bloc i no per separat" al mercat, sense cap tipus de restricció. La presidenta del Gremi de Marxants de Girona i comarques, Maria Àngels Cano, ha lamentat que aquesta proposta s'hagi quedat només en estudi per part del govern local.

De tota manera, la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica de Girona ha avançat que des d'aquest dijous els tècnics municipals començaran a estudiar com es podrien distribuir les parades en el cas en què s'ampliï el mercat. "La Devesa és molt gran, però és un parc i per això hem d'estudiar molt bé a on col·locaríem als marxants", ha detallat Glòria Plana.

Per altra banda, la regidora ha remarcat que un factor determinant per veure si amplien el nombre de parades o no és "veure quants marxants munten la seva parada aquest dissabte". Glòria Plana ha recordat que aquest dimarts podien anar-hi 32 parades multisectorials però tan sols n'hi havia una vintena. "Si veiem que dissabte hi van totes i hi ha ganes, anirem avançant", ha afirmat la regidora. L'augment en nombre de parades podria arribar al 50%, segons planteja el consistori.

Més aparcament i una carpa amb guants

Per la seva banda, el Gremi de Marxants també ha demanat al consistori que instal·li una carpa amb guants i gel hidroalcohòlic a les entrades del mercat. Segons la presidenta, l'objectiu és fer "com en els supermercats" en què a l'entrada hi ha personal de seguretat que demana a la gent que es posi guants i es desinfecti les mans. "Les parades estem molt ben preparades, però això ens ajudaria molt a garantir la seguretat", ha assegurat Cano.

A més, el Gremi també ha insistit en recuperar la zona d'aparcament propera a l'Auditori de Girona per facilitar l'accés dels consumidors. Una proposta que el consistori hauria descartat.