Pep Guardiola i Lluís Llach emocionen amb l''Ara mateix' de Martí i Pol

Diversos representants de la música popular catalana han actuat en el concert benèfic de la Fundació Lluita Contra la Sida

Cada un dels artistes participants en el concert benèfic ha interpretat una única cançó del seu repertori, la més emblemàtica. Marina Rossell ha recordat 'La Gavina; Gerard Quintantana, 'L'Empordà'; Els Amics de les Arts han tocat 'Jean Luc; Sisa, 'Qualsevol Nit; Pep Sala, 'Boig per tu'; Gossos, 'Corren'; Antònia Font, 'Alegria'; Lax'n'Busto, 'Llença't';, Peret, 'El mig amic'; La Troba Kung-Fu, 'La cançó del lladre'; Mishima, 'Un tros de fang'; Teràpia de Shock, 'Sense Tu'; i Obrint Pas, 'La Flama'.

Les excepcions han estat Manu Guix, que ha interpretat el clàssic de Lluís Llach, 'Que tinguem sort', Toti Soler i Sílvia Pérez Cruz, amb 'Paraules d'Amor', Miguel Poveda, Amargós i Chicuelo, amb 'El Cant dels Ocells'.

A més, el propi Llach amb Josep Guardiola i Pérez Cruz, que han sorprès amb la cançó que el músic de Verges va crear basant-se en el poema de Miquel Martí i Pol, 'Ara mateix'. Enllaçant amb les cèlebres darreres paraules del poema -'Tot està per fer i tot és possible'-, el públic ha esclatat en una gran ovació seguida de crits d'"Independència!".

La selecció d'artistes per al concert benèfic s'ha fet amb l'únic criteri d'acollir en un sol concert "el màxim de representants clau de la història de la música popular catalana", segons expliquen des de la Fundació Lluita contra la Sida. D'altra banda, l'escenografia encarregada a Lluís Danés també ha estat protagonista. El motiu principal del decorat ha estat un gran fons composat de moltes finestres, simbolitzant les esperances que obre un esdeveniment solidari com el d'avui...

La participació del públic ha estat decisiva en el desenvolupament del concert, ja que seva era l'elecció de la cançó de cloenda del concert, que ha set interpretada per tots els artistes.



Entre el 12 i el 25 d'abril es votar als webs d''El Periódico' i el programa 'La Tribu' de Catalunya Ràdio entre 30 temes clàssics com 'Al vent', de Raimon, 'Ara que tinc 20 anys', de Joan Manuel Serrat, o 'El meu avi', de Josep Lluís Ortega Monasterio. Entre les 10 cançons que van quedar finalistes en aquella fase, el públic ha pogut escollir a través d'una nova votació on line el tema interpretat finalment: 'Boig per tu', de Sau, amb la presència de Pep Sala dalt de l'escenari.

Tota la recaptació del concert d'aquest divendres es destinarà íntegrament a projectes de recerca sobre el VIH que desenvolupa la Fundació Lluita contra la Sida, que dirigeix el doctor Bonaventura Clotet.

Entre el públic assistent al concert benèfic s'hi ha pogut veure un bon nombre de personalitats del món polític i cultural, com els consellers de Salut, Boi Ruiz,  el de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el de Cultura, Ferran Mascarell, l'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el diputat Joan Laporta, l'ex model Judit Mascó, el publicista Lluís Bassat o el músic Àngel Llàcer.