La màgia arriba a Torroella de Montgrí aquest cap de setmana

Els dies 8 i 9 de juny hi haurà una trentena de mags i il·lusionistes

Hi haurà actuacions per a tots els gustos, tots els estils i totes les edats perquè sigui una fira participativa i interactiva. En les actuacions de dissabte es podrà veure fusió entre màgia còmica i circ, el guanyador del premi estatal de màgia d’escenari 2011, un mag i clown de la tercera generació d’una família dedicada al circ, una jove promesa de la Bisbal d’Empordà, jocs de mans molt visuals i divertits, una de les poques magues del nostre país, espectacles amb ritme, llum, color, màgia i rialles, màgia clàssica i jocs de cartes.
 
El dissabte, a més, hi haurà un mercat màgic a la plaça Quintana i Combis, de les deu del matí fins a dos quarts de nou de la nit. La plaça Ernest Lluch es convertirà en un taller de manualitats a càrrec de Les Parisines i la plaça Pere Rigau en un taller d’iniciació a la màgia amb la Cia Màgic Raül. El pati de Can Quintana – Museu de la Mediterrània acollirà la Gala de mags joves, una trobada de joves promeses de la màgia a Catalunya, de dos quarts de cinc de la tarda fins a les set del vespre. L’Espai Ter és l’escenari on es representarà, en dues sessions, ‘La asombrosa historia de Mr.Snow’, premi al millor espectacle de la Mostra d’Igualada, a càrrec d’Antonio Díaz, que és Premio Nacional de Magia. El cinema Montgrí projecta ‘L’illusioniste’, de Sylvain Chomet, el divendres a la nit i el dilluns, 11, a la nit . I a la Sala, hi haurà la Màgia Golfa, a partir de la mitjanit...
 
El reconeixement a l’il·lusionista Xevi serà la nit de divendres, quan rebrà el premi FIMAG durant el sopar-espectacle d’inauguració de la Fira de Màgia. Serà al Palau lo Mirador i inclourà l’espectacle Sopar Màgic que dirigeix Miquel Crespi, excomponent de La Cubana. Amb el guardó, l’equip de la fira FIMAG vol fer un reconeixement a l’il·lusionista més internacional que ha tingut mai Catalunya i que al 2002 va inaugurar La Casa Màgica al seu poble natal de Santa Cristina d’Aro. Precisament l’1 de juny es va inaugurar una exposició a la capella de Sant Antoni dedicada a l’Il·lusionista Xevi que es podrà visitar fins l’11 de juny.
 
La Fira de Màgia al Carrer de Torroella de Montgrí és una iniciativa de l’Associació Cultural FIMAG creada per un grup de persones de diferents entitats i col·lectius que d’una manera o una altra estan relacionades amb el món de l’espectacle. L’organitzador i director és Juli Carbó, mentre que David el Mag s’encarrega de la direcció artística.