'El Punt Avui' rebaixa un 15% el sou dels treballadors del Grup Hermes fins al juny del 2013

La plantilla de la Corporació Catalana de Comunicació, responsable de l'edició nacional, rebutja la mesura

La rebaixa de sous és una de les mesures que ha decidit aplicar el nou propietari del rotatiu, l'empresari gironí Joaquim Vidal, que a finals de març va convertir-se en l'accionista majoritari. Vidal, propietari de la cadena de supermercats Valvi i de TVGirona, va comprar el paquet d'accions a l'empresari carni Joaquim Bosch.

Inicialment, la proposta de retallada de sous que l'empresa va posar damunt la taula era del 22%. Després de diverses reunions, ahir comitè i direcció van arribar a una entesa. El document, que aquest matí s'ha portat a votació a les assemblees de Girona i Barcelona, consta de nou punts.

Els treballadors del Grup Hermes, responsable de l'edició de comarques gironines, i de la revista 'Presència', han aprovat la proposta. En total, s'han comptabilitzat 88 vots a favor, 62 en contra i nou abstencions.

La retallada de salaris, que ja s'aplicarà a la nòmina del juny, finalment s'ha fixat en un 15%. A canvi, la plantilla també reduirà en aquest mateix percentatge la seva jornada laboral. La manera com aquesta mesura es farà efectiva dependrà de les condicions de cada grup de treball. A la redacció, per exemple, la majoria dels treballadors tindran tres dies de festa al mes.

Fins al 30 de juny del 2013

La rebaixa dels sous tindrà vigència fins al 30 de juny del 2013. Aquesta retallada de salaris s'afegeix a la del 6% que la plantilla ja arrossegava amb els antics gestors, i a la congelació salarial que acumula en els darrers anys.

A partir d'ara, l'empresa tindrà un mes per articular la resta de punts inclosos a l'acord al qual ahir van arribar direcció i comitè.

La proposta, però, no ha rebut el recolzament de la plantilla de la Corporació Catalana de Comunicació, amb seu a Barcelona, i que s'encarrega de l'edició nacional. Aquí, la trentena de treballadors no han acceptat la retallada de sous per una àmplia majoria.

En aquest cas, direcció i comitè tenen fins demà al vespre, quan acabi el període de consultes, per intentar acostar posicions.